Uzmanību! 40% piepūšamo lēkājamo atrakciju Latvijā ir bērniem nedrošas

Aizvadītajā sezonā no 12 pārbaudītajām piepūšamajām atrakcijām 4 izrādījās bērniem ļoti nedrošas, šorīt rīta raidījumā "Panorāma" pastāstīja Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baiba Vītoliņa.

Lai pamanītu iespējamo apdraudējumu, atrakciju drošību jānovērtē arī pašiem vecākiem

FOTO: Shutterstock.com

Lai pamanītu iespējamo apdraudējumu, atrakciju drošību jānovērtē arī pašiem vecākiem

Galvenie pārkāpumi, kas konstatēti, veicot pārbaudes, ir iekārtu nepareiza izmantošana, proti, tās nav paredzētas publiskai lietošanai, līdz ar to uz tām nedrīkst atrasties tik daudz bērnu, cik tiek pieļauts komerciālos pasākumos.
 

Tāpat iekārtas tiek novietotas nepareizās vietās, tuvu priekšmetiem un šķēršļiem, uz kuriem bērns, lecot ārā no piepūšamās atrakcijas, var savainoties.
 

Vēl viena pārkāpumu grupām ir iekārtas nepiestiprināšana pie zemes. "Lai citk tas divaini nebūtu, ir bijuši gadījumi, kad novietojot iekārtu pļavā pilnīga bezvēja laikā, uzpūšot vējam, tā ar visiem bērniem var pacelties lielā augstumā, kas ir ļoti ļoti bīstami," stāsta Vītoliņa.
 

Ja atrakcija netiek pareizi uzturēta un atbilstoši lietota - pārāk liels bērnu skaits un dažāda vecuma bērni uz vienas piepūšamās iekārtas, ir riski, kurus būtu jāspēj novērtēt arī pašiem vecākiem.

Reklāma
Reklāma