Pavasarī un rudenī bezmaksas nodarbības par bērnu veselību Gudro Sievu skolā!

Vai zini, kā rīkoties, kad bērnam ir sākusies alerģija, strauji paaugstinās temperatūra vai arī viņš ir „noķēris” vēdera vīrusu, un kurā brīdī ar iesnām vērsties pie ārsta? Šīs ir tikai dažas no tēmām, kas tiks aplūkotas „Mammamuntetiem.lv” radītajā Gudro Sievu skolas jaunajā bezmaksas nodarbībā „Kas jāzina par bērna veselību”. Lekciju kursu dāvina Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums Silvanols.

FOTO: Shutterstock.com

 

Nodarbība notiek Brīvības ielā 40-16, tā ilgst 2 stundas, un to vada Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas un „Capital Clinic Riga” ārste sertificēta pediatre Sanita Mitenberga.

 

Par šādu nodarbību nepieciešamību pediatre stāsta: „Lielākā daļa vecāku ļoti rūpīgi izturas pret bērnu veselību, tomēr praktisko zināšanu viņiem ir maz, tāpēc praksē saskaros ar bērniem, kuri ir ārstēti mājās nepareizi. Līdz ar to bērni ir lietojuši zāles, kuras patiesībā nav bijušas nepieciešamas. Otra liela bērnu grupa ir tā, kurus vecāki uz slimnīcu ved bez būtiska iemesla. Tāpēc jo svarīgi stāstīt vecākiem par bērnu slimību profilaksi un pareizu rīcību akūtos gadījumos, ja nu tomēr kāda saslimšana ir gadījusies un ģimenes ārsts nav sasniedzams.”

„Protams, nav vienotas formulas, kā rīkoties, ja bērnam ir veselības sarežģījumi, taču, mūsuprāt, būtiskākais ir veidot izpratni un konstruktīvi izklāstīt iespējamos rīcības variantus. Mūsdienās, kad ir paaugstināts risks saslimt gan bērnudārzā, gan skolā, lielāka uzmanība jāpievērš imunitātes stiprināšanai ar dabiskiem līdzekļiem. Šā iemesla dēļ arī cenšamies izglītot kā esošos, tā topošos vecākus, lai viņi zinātu, kā rīkoties, pirms bērns ir saslimis,” uzskata projekta „Daba dziedē” vadītāja Ginta Rubene. Viņa izsaka gandarījumu par iespēju dāvināt vecākiem šīs vērtīgās bezmaksas nodarbības. 

 

Reklāma
Reklāma

Nodarbībā „Kas jāzina par bērna veselību” plašāk tiks aplūkotas šādas tēmas: 
- bērna veselības profilakse;
- vitamīnu lietošana un veselīgs dzīvesveids;
- risinājumi akūtās veselības problēmu situācijās;
- kam obligāti jābūt bērnam paredzētā mājas aptieciņā;
- kā izvērtēt nepieciešamību vakcinēties;
- kā rīkoties, ja bērns saslimis ar kādu no vēdervīrusiem;
- vai liela temperatūra bērnam ir bīstama, un kā rīkoties, lai to mazinātu u.c.

 

Vairāk informācijas un pieteikšanās: www.gudrosievuskola.lv
Tuvākās nodarbības: 12. un 13. maijā.