Brīvdienas, svēkus un nākamo nedēļu sola drēgnu un nemīlīgu

Lieldienu brīvdienās kopumā Latvijā saglabāsies drēgni laika apstākļi. Ilgstošie nokrišņi mitēsies, tomēr sausi laika apstākļi nav gaidāmi, jo, lai arī cikloni vairs nebūs tik dziļi un aktīvi kā aizvadītajās lietainajās šīs nedēļas darba dienās, tomēr to ietekme būs jūtama, ziņo Latvijas vides, ģoeloģijas un meteoroloģijas centrs.

Par spīti sniegam, gaidam sauli un siltumu

FOTO: Shutterstock.com

Par spīti sniegam, gaidam sauli un siltumu

Valdot vēsajām gaisa masām, ne vien līs, bet gaidāms arī slapjš sniegs un naktīs pat sniegs, kas īslaicīgi zemes virsmu var pārklāt arī ar nelielu sniega segu. Uz ceļiem nakts un rīta stundās vēl aizvien var veidoties apledojums.

Tuvākajās divās dienās nokrišņi aptvers teritorijas lielāko daļu, arī to intensitāte būs lielāka, bet svētdien un pirmdien jau to būs mazāk. Šajās dienās arī saule starp mākoņiem uzspīdēs vairāk, tomēr vējš, lai arī salīdzinoši lēns, pūtīs no ziemeļu puses, līdz ar to gaiss būs vēss – naktīs minimālā gaisa temperatūra gaidāma +2...-2 grādu robežās, bet, debesīm skaidrojoties, nedēļas sākumā termometra stabiņš noslīdēs vēl zemāk, savukārt dienas laikā maksimālā temperatūra lielākoties nebūs augstāka par +2...+8 grādiem, vien, uzspīdot saulei, Otrajās Lieldienās gaiss iesils līdz +5...+10 grādiem.
 

Arī pēc svētkiem Latvijā laika apstākļus noteikts ciklonu darbība, turklāt pamatā vēl aizvien valdīs gaisa masu plūsma no ziemeļiem, tādēļ, lai arī atsevišķās dienās nokrišņi nav gaidāmi un uzspīdēs saule, ievērojami siltāk līdz darba nedēļas beigām nekļūs. Ilgtermiņa prognozes liecina par to, ka siltāku gaisa masu ieplūšana mūsu reģionā gaidāma vien aprīļa otrajā dekādē.

Reklāma
Reklāma