Studente, kas izlaidumā baro savu bērnu ar krūti, tiek kritizēta un pelta

 

Negatīvu komentāru un kritikas vētru “Facebook” vietnē sacēla kādas Austrālijā dzīvojošas pilngadīgas māmiņas rīcība, savā augstskolas izlaidumā atļaujoties publiski pabarot ar krūti savu 6 nedēļas veco dēlu Aleku.

Barošana ar krūti joprojām uztrauc skatītājus no malas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Barošana ar krūti joprojām uztrauc skatītājus no malas

To, kā Džekija baro bērnu, nofotografēja un fotogrāfiju publiskoja jaunās māmiņas tuva radiniece, kas gan nebija gaidījusi, ka reakcija no pilnīgi svešu cilvēku puses būs tik negatīva.


Fotogrāfija savāca 6 500 komentārus un to “iepatikoja” 130 000 cilvēku. Liela daļa atbalstīja šādu jaunās sievietes izvēli – barot bērnu pat esot savā izlaidumā, bet atradās arī tādi, kas pauda naidu, sašutumu, šoku un pat dusmas par šādu “nepiedienīgu atkailināšanos”.


Sociālo tīklu eksperte Liza Wiljamsa, vērojot šādu cilvēku reakciju, karojošos komentētājus nosauca par “klaviatūras karavīriem” un secināja, ka joprojām ir ļoti daudz cilvēku, kas ir emocionāli nenobrieduši un nevainīgā bērna barošanas aktā saskata neslēptus seksuālus motīvus.


Par laimi, pati jaunā māmiņa nejūtas sāpināta, bet tieši otrādi “Tas ir labi, ka šī fotogrāfija radīja tādu interesi un vēlreiz pievērsa uzmanību krūts barošanas tēmai. Turklāt tas, ka man ir bērns, nav šķērslis turpināt iegūt izglītību”, viņa atklāja vietējai televīzijai.
 

Un kā ir ar tevi – publiska krūts barošana tevi mulsina vai to uztver mierīgi? Pie raksta veiktā interneta aptaujā 83% aptaujāto atzina, ka publiski barot zīdaini ir normāli un saprotami, bet 17% respondentu šis fakts mulsināja.

 

Reklāma
Reklāma

Avots un ekrānšāviņš no Mirror.co.uk