Bāreņu svētdienā - 2. novembrī Jelgavā aicina uz konferenci "Bērna vajadzības un palīdzības iespējas"

Piektdien, 31.oktobrī, no plkst.9.30 līdz 15.30 Jelgavas novada domes Lielajā zālē (Pasta iela 37, Jelgava), norisināsies starptautiska konference „Bērna vajadzības un palīdzības iespējas”. Tās satura būtība - bez vecāku gādības palikušo bērnu vajadzības un to nodrošināšana. Konferencē runās un diskutēs ASV eksperts bērnu ārpusģimenes aprūpes jautājumos Maikls Doriss un speciālisti no Labklājības ministrijas, Zemgales plānošanas reģiona, pašvaldībām un NVO.

FOTO: Agnis Šmits

 

„Kalpošanā bāreņiem esmu pavadījis 40 savas dzīves gadus un tā ir milzīga svētība redzēt, ka Latvija ir nolēmusi ieviest Bāreņu svētdienu....Pirmajā novembra svētdienā tā tiek ievērota vairāk kā 100 pasaules valstīs” - Maikls Doriss, Amerikas bāreņu kristīgās alianses dibinātājs un valdes loceklis, Bāreņu svētdienu organizētājas „Ielu bērni” viceprezidents.


 

Reklāma
Reklāma

Konferences mērķis ir pievērst sociālā, tiesību, izglītības un medicīnas jomā strādājošo speciālistu uzmanību bērnu vajadzību respektēšanai un ģimeniskas vides nodrošināšanai ārpusģimenes aprūpē. Konference tiek organizēta kampaņas “ Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē!” ietvaros, ko organizē nodibinājums „Sociālo pakalpojumu aģentūra” un Profesionālo audžuģimeņu apvienība «Terēze» sadarbībā ar Latvijas Kristīgo Aliansi bāreņiem. Kampaņas turpinājumā 2. novembrī – Bāreņu svētdienā – Latvijas Kristīgā alianse Latvijas baznīcās bāreņiem organizē Bāreņu lūgšanu svētdienu, aizlūdzot par bērniem, kuri vēl arvien atrodas Latvijas bērnunamos.

 

Dalība konferencē ir bezmaksas, taču ar iepriekšēju elektronisku pieteikšanos pa e- pastu: SPAjaunumi@gmail.com līdz 29.oktobrim. Papildus informācijai iespējams zvanīt pa tālr.: +371 25900733 (Gundega Škutāne); +371 26171549 (Kristīne Ozoliņa). Vairāk informācija par konferenci pieejama www.krize.lv