Psiholoģijas dienu īpašā programma vecākiem

Latvijā no 6. oktobra līdz 26. oktobrim norit Psiholoģijas dienas. To laikā vecāki un  citi interesenti tiek aicināti uz dažādiem pasākumiem – grupu nodarbībām,  darbnīcām, lekcijām, psiholoģiskā kino seansiem. Dienu laikā tiek piedāvātas  arī bezmaksas psiholoģiskās konsultācijas. Kopā paredzēti vairāk nekā 50 dažādi  pasākumi. Šogad to vadmotīvs - „Psiholoģija – laimes sponsors!” 

Mēneša trešajā sestdienā - 18. oktobrī - Rīgā dažādās vietās un laikos notiks  Laimes darbnīcas.

FOTO: Agnis Šmits

Mēneša trešajā sestdienā - 18. oktobrī - Rīgā dažādās vietās un laikos notiks Laimes darbnīcas.

Organizatore,  psiholoģe Ilona Krone saka: „Piedaloties pasākumos, ikvienam ir dota iespēja labāk  izprast un iepazīt ne vien sevi vai savus tuviniekus, bet arī citus līdzcilvēkus, tādejādi  uzlabot savstarpējo saskarsmi un attiecību grūtības, kas ir galvenie problēmjautājumi,  kuru risināšanai lielākoties vēršas pēc palīdzības pie psihologa.”

Viena no pasākuma pārķa grupām ir vecāki, kas varēs bez maksas apmeklēt noderīgus seminārus un saņemt konsultācijas.  Šādas iespējas Rīgā  piedāvā krīžu un konsultāciju centrs Skalbes, radošais psiholoģijas centrs ģimenei  Liepājā, psihologi Valmierā, Kuldīgā u.c. 
 

Dienu ietvaros notiek vairākas vecākiem domātas izglītojošas lekcijas  un nodarbības. Piemēram, Rīgā, Baložu ielā 18,  8.oktobrī notiek lekcija „Pusaudžu riskantā un  noteikumus pārkāpjošā uzvedība - kā vecākam labāk izprast bērnu un sadarboties".

14. oktobrī Kauguros - nodarbība par bērnu emocionālo audzināšanu un atbalstoša dialoga veidošanu.

15. oktobrī Latvijas Universitātes Psiholoģijas nodaļas mācībspēki rīko lekciju- diskusiju par bērnu un vecāku laimi. „Šajā lekcijā - diskusijā tiks runāts par bērnu un vecāku emocionālajām attiecībām, par drošas piesaistes un pozitīvas  pašcieņas veidošanu bērniem, kas kalpo kā nozīmīgs resurss tālākajā dzīvē.”

Nākamnedēļ – no 13. oktobra līdz 17. oktobrim - Rīgā, kinoteātrī Splendid Palace  vecāki, partneri, draugi un interesenti tiek aizicināti uz psiholoģiskā kino vakariem kopā ar psihoterapeitiem. Kinovakari piedāvās ieskatīties laulāto pāru attiecībās,  laulības krīzes pārvarēšanā, psihoterapeita spēju tikt galā ar savām emocionālām problēmām, rast izdzīvošanas formulu globālās steigas pārņemtajā pasaulē, saprast depresijas izcelsmi vairāku paaudžu sieviešu likteņos. Pēc kopīgas kino noskatīšanās – psihoterapeitu vadīta diskusija. 

Mēneša trešajā sestdienā - 18. oktobrī - Rīgā dažādās vietās un laikos notiks  Laimes darbnīcas. Laimi varēs "kaldināt" ar pasaku palīdzību, dodoties iztēles  ceļojumos, mācoties atslābināties, pievēršoties arī ēšanas baudas psiholoģiskajiem  aspektiem. Psiholoģe Maruta Ludāne, viena no Laimes darbnīcu organizatorēm uzsver - darbnīcās mazliet izklaidējošā veidā ietvertas zinātniski nopietnas idejas. 

Reklāma
Reklāma

Plašāka informācija par Latvijas Psiholoģijas dienām pieejama interneta vietnē: http://www.psihologijasdienas.lv/

Speciālisti sniegs konsultācijas ne tikai Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās. Lai pieteiktos vizītei, ir jāsazinās ar ārstiem un jāvienojas par vizītes laiku. Biedrība “Saules zīmes” piedāvā apmeklēt arī šādus bezmaksas seminārus:

Limbažos 9. oktobrī plkst.13.00 seminārs “Stress un tā pārvarēšana”.
Rīgā 10. oktobrī plkst.14.00 seminārs “Geštaltterapija un kā tā darbojās”Tukumā 10. oktobrī (plkst. 18.00) praktisks seminārs par jogas iespējām garīgās veselības uzlabošanā. 

Ar speciālista sarakstu un nodarbību laikiem var iepazīties  biedrības mājas lapā: www.sauleszimes.lv