Kā nēsāt savu mazuli ar baudu. "Slingošanas nedēļas" pasākumi Latvijā

Nedēļa no 5. līdz 11. oktobrim visā pasaulē pasludināta par „Starptautisko Slingošanas  nedēļu 2014” ar mērķi popularizēt un dalīties pieredzē par bērna nēsāšanu lakatā jeb  slingā. Slingošanas nedēļu nu jau sesto gadu ar dažādiem pasākumiem atzīmēs arī Latvijā.

Publicitātes attēls

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes attēls

 

Šogad Slingošanas nedēļas tēma ir “Dalies piedzīvojumā”, tāpēc topošie un esošie vecāki – tie,  kas vēl tikai domā par bērna nēsāšanu lakatā, un tie, kas jau nēsā vai sen jau beiguši nēsāt savus  mazuļus, - aicināti aktīvi piedalīties pasākumos, dalīties pieredzē, iedvesmot citus vai smelties  iedvesmu pašiem.
 

„Daudz vecāku savu bērnu nēsāšanu uz rokām uztver kā mokas un neizbauda šo kopā būšanu.  Ir arī vecāki, kuri labprāt nēsātu savu mazuli lakatā, bet viņus attur aizspriedumi un mīti, kurus  izsaka apkārtējie. Un vēl joprojām ir pietiekami daudz ieteikumu mazuļus nēsāt ar skatu prom no  vecākiem, atliektus atpakaļ, kas apgrūtina un traucē vecāku un mazuļu saskarsmi,” stāsta bērnu  nēsāšanas un zīdīšanas konsultante, manislingi.lv idejas autore Evita Žvagiņa-Jākobsone. „Mēs  ticam, ka daudziem spējam palīdzēt atrast ceļu uz harmonisku mazuļu nēsāšanu, lauzt mītus un  pārdomāt nēsāšanas veida ietekmi uz mazuļa emocionālo un anatomisko attīstību.”
 

Būs vairāki bezmaksas pasākumi visai ģimenei – nodarbības par bērna nēsāšanu lakatā  Liepājā un Valmierā, kā arī nodarbības Rīgā un Ogrē par rebozo lakatu un kā tas var palīdzēt  sievietei dzemdību, pirmsdzemdību un pēcdzemdību laikā. Topošie un esošie vecāki savās mājās  arī bez maksas varēs vērot vebinārus par dažādiem slingu veidiem, kā arī zīdaiņa nēsāšanu rokās  un lakatā.
 

Reklāma
Reklāma

10. oktobrī Rīgā, restorānā „Fazenda” (Nometņu ielā 7) no plkst.15 līdz 17 gaidāma  kopīga slingošanas pēcpusdiena ar uzkodām, fotogrāfēšanos, konkursiem un pieredzes stāstu  uzvarētāju apbalvošanu.
 

11. oktobrī no plkst.11 līdz 15 „Slingošanas nedēļa” turpināsies Kalnciemielas tirdziņā, kur ērtā,  īpaši ierīkotā telpā mazuļiem varēs atpūsties no tirdziņa burzmas, pabarot mazuli, būs gan  bezmaksas nodarbība par bērna nēsāšanu slingā, gan iespēja uzdot jautājumus profesionāliem  bērnu nēsāšanas konsultantiem. Savukārt tie, kas vēl tikai domā par slingošanu, varēs to  pamēģināt – iesiet savu mazuli slingā un izstaigāt tirdziņu!

 

Papildus informācija mājas lapā www.manislingi.lv