Gada laikā latviskais vārds Jānis dots 347 jaundzimušajiem; Līgu pulciņu papildinājušas 39 mazās Līgas

Laikā no pagājušā gada vasaras saulgriežiem līdz šā gada jūnija sākumam lielo Jāņu un Līgu pulku papildinājuši 347 mazie Jāņi un 39 mazās Līgas, portālu mammamuntetiem.lv informēja pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

Vārdu Līga mazajām meitenītēm vecāki izvēlas daudz retāk, nekā puiku - Jānis. Foto iesūtīja portāla lasītāja Inga Grencberga.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vārdu Līga mazajām meitenītēm vecāki izvēlas daudz retāk, nekā puiku - Jānis. Foto iesūtīja portāla lasītāja Inga Grencberga.

 

Kopumā Iedzīvotāju reģistrā ir iekļautas ziņas par 58 634 Jāņiem (gan Latvijā, gan ārzemēs dzīvojošajiem) un 10 988 Līgām (gan Latvijā, gan ārzemēs dzīvojošās). 

 

Neskaitot Rīgu un Rīgas rajonu, visvairāk Jāņu dzīvesvietu deklarējuši Madonas apkaimē, Līgas – Liepājas apkaimē.

 

Tomēr visbiežāk šie vārdi ir izplatīti Rīgā, kur dzīvesvietu deklarējuši 10 328 Jāņi un 2039 Līgas, savukārt ārpus galvaspilsētas abi šie vārdi ir īpaši izplatīti Madonas un Liepājas apkaimē – Madonas novadā, pēc Iedzīvotāju reģistra ziņām, mīt 1365 Jāņu, savukārt 326 Līgu mīt Liepājā. Tāpat personvārds Jānis ir plaši izplatīts arī Liepājā (1338), Ogres novadā (1274) un Jelgavas novadā (1273), savukārt personvārds Līga plaši sastopams arī Gulbenes novadā (243), Jelgavā (239) un Madonas novadā (238).

Reklāma
Reklāma

 

No visām Latvijas pilsētām un novadiem vismazāk Jāņu un Līgu apmetušies Zilupes novadā, kur dzīvesvietu deklarējuši 30 Jānis un tikai viena Līga. Tāpat salīdzinoši maz šīs nedēļas galveno gaviļnieku dzīvo arī Baltinavas novadā (55 Jāņi, 10 Līgas).

 

Aktīva līgošana sagaidāma arī ārzemēs, jo 2584 Iedzīvotāju reģistrā reģistrētie Jāņi un 637 Līgas savu pastāvīgo dzīvesvietu norādījuši ārzemēs.