Lieldienās gaiss var iesilt līdz pat +20 grādiem

Lieldienās gaiss būs silts un arī lietus nav gaidāms, bet līdz tam vēl jāpaciešas, jo naktī uz ceturtdienu gaidāms sals līdz  pat -4 grādiem, liecina jaunākās Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra prognozes. 

Lieldienās solās būt patiesi jauks laiciņš - gaiss var iesilt līdz pat + 20 grādiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lieldienās solās būt patiesi jauks laiciņš - gaiss var iesilt līdz pat + 20 grādiem.

 

 

Šajā darba nedēļā pirms svētkiem Latvijā valdīs vēss laiks. Nedēļas pirmajās dienās (pirmdien un otrdien) starp mākoņiem uzspīdēs saule, tomēr gaidāms arī lietus, pūtīs brāzmains ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, kas Latvijas rietumos otrdien brāzmās sasniegs 15-18 m/s. Minimālā gaisa temperatūra naktīs gaidāma -2...+4 grādu robežās, bet dienas laikā tā paaugstināsies vien līdz +6...+12 grādiem, trešdien gaidāms pat vēl par grādu līdz diviem vēsāks laiks.

 

No trešdienas virs Latvijas pastiprināsies anticiklona ietekme, kas saglabāsies arī svētku brīvdienās – nokrišņi mitēsies un vēji sāks iegriezties no dienvidrietumu, dienvidu puses – pakāpeniski mūsu reģionā ieplūdīs siltākas gaisa masas.

 

Reklāma
Reklāma

Nakts uz ceturtdienu būs visvēsākā visā šajā periodā, jo gandrīz visā Latvijā gaidāms sals līdz 0...-4 grādiem, vien piekrastes rajonos minimālā temperatūra pieturēsies ap 0...+1 grādu. Bet ceturtdien dienā jau termometra stabiņš no jauna sasniegs +7...+12 grādu atzīmes, turpmākajās dienās līdz Lieldienām ik dienu pakāpjoties 2-3 grādus augstāk nekā iepriekšējā dienā.

 

Un tagad visiepriecinošakā vēsts - svētdien, 20. aprīlī, maksimālā temperatūra teritorijas lielākajā daļā gaidāma +14...+19 grādu robežās, iespējams, ka dienvidu rajonos pirmo reizi šajā pavasarī tiks novēroti +20 grādi. Nedaudz vēsāk būs tikai piekrastē, sevišķi pēcpusdienas stundās, jo veidosies brīze.

 

Siltas būs arī Otrās Lieldienas, vienīgi diena jau būs mākoņaināka un vējaināka nekā svētdien.