Ārprāts - cik daudz bērnu cieš no pieaugušo strīdiem

Nule kā pagājusi kārtējā nedēļas nogale, kas, diemžēl, vairākiem bērniem nav nesusi nekāda prieka - tikai asaras. Un viss dēļ pieaugušo nespēju/nevēlēšanos dzīvot pieaugušo dzīvi. Rīgas pašvaldības policijai ik dienu nākas iejauktos konfliktos, kuros upuri ir bērni.  

Vecāki nespēj būt pieauguša cilvēka rīcībspējīgi un cieš bērni. Tā, diemžēl, ir ikdiena daudziem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vecāki nespēj būt pieauguša cilvēka rīcībspējīgi un cieš bērni. Tā, diemžēl, ir ikdiena daudziem.

 

Tā piemēram, 11.aprīļa pēcpusdienā K.Barona ielā bijis konflikts mazgadīga bērna dēļ. Bērna tēvs bez mātes piekrišanas vēlējās izņemt dēlu no izglītības iestādes. Sazinoties ar bērna māti, noskaidrots, ka vecāki nedzīvo kopā un zēns nodots vecāsmātes gādībā. 

Savukārt sestdien, 12.aprīlī pēc plkst.22 policijā saņemts izsaukums no 10 gadus veca bērna, ka dzīvoklī viņa tēvs reibumā skandalē ar māti. Notikuma vietā veiktas pārrunas ar tēvu, kurš pēc pārrunām nolēma doties prom. Pārrunu laikā nav konstatēti apstākļi, kas apdraudētu bērnus. Konflikts atrisināts uz vietas. 

 

Svētdien, 13.aprīlī, dienas vidū, saņemta informācija no nepilngadīgas personas, ka patēvs agresīvi izturas pret saviem nepilngadīgajiem audžubērniem. Pieņemti bērnu paskaidrojumi un mātes iesniegums. Policijas darbinieki pieņēma lēmumu par audžutēva nošķiršanu un pieteikumu tiesai par pagaidu aizsardzību pret vardarbību. 

 

Reklāma
Reklāma

Turpretim svētdien īsi pirms plkst.19 Patversmes ielā sastapta sieviete reibumā kopā ar mazgadīgu bērnu. Persona aizturēta, iecirknī veikta LION ekspertīze, bet mazgadīgais bērns nogādāts bērnu aprūpes centrā. 

 

Un tā ir tikai dažu dienu Rīgas pašvaldības policijas statistika, bet tik daudz salauztu mazo sirsniņu!