Jau otro nedēļu pēc kārtas - sestdiena gaidāma vissaulainākā un siltākā

Jau pirms pagājušās nedēļas brīvdienām meterologi aicināja baudīt sestdienu, jo tā būšot visjaukākā laika apstākļu ziņā. Tā arī bija. Un nu - arī šonedēļ atkārtojas tas pats - 12.aprīlis tuvākajā nedēļā pirms Lieldienām būšor vissiltākais un saulainākais. Nākamā darba nedēļa lielu siltumu vēl nesola, arī līs.

Par Lieldienu brīvdienām precīzu prognožu vēl nav, bet 12.aprīlis tuvākās nedēļas laikā būšot vissiltākais.

FOTO: Marika Eglīte

Par Lieldienu brīvdienām precīzu prognožu vēl nav, bet 12.aprīlis tuvākās nedēļas laikā būšot vissiltākais.

 

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes, brīvdienās un nākamās darba nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus Latvijā noteiks Atlantijas ciklonu darbība, tomēr, salīdzinot arī aizvadītās nedēļas sākumu, kad Latvijā ilgstoši lija, ciklonu centri vairs nešķērsos Latvijas teritoriju, bet virzīsies pāri Skandināvijas pussalas ziemeļu daļai, līdz ar to nokrišņi šajās dienās būs nelieli un īslaicīgi, starp mākoņiem uzspīdēs arī saule. 

Siltākā diena šajā periodā būs sestdiena, 12.aprīlis, kad dienas laikā teritorijas lielākajā daļā gaiss iesils līdz +10...+14 grādiem, tikai piekrastes rajonos temperatūra būs par dažiem grādiem zemāka. 

Turpmāk jau kļūs vēsāks, nedēļas vidū termometra stabiņš sasniegs vien +5...+10 grādu atzīmi. Naktīs gaisa temperatūra zem 0 grādu atzīmes noslīdēs reti, vien, debesīm skaidrojoties, naktī uz sestdienu, kā arī pēc tam nedēļas vidū; biežāk minimālā gaisa temperatūra gaidāma +2...+6 grādu robežās.

Nedēļas otrajā pusē no rietumiem virs Latvijas pastiprināsies anticiklona ietekme – nokrišņi mitēsies, ziemeļu vējus, kas Latvijā valdīs nedēļas vidū, pakāpeniski nomainīs dienvidrietumu, dienvidu vējš un atkalkļūs nedaudz siltāks.

Reklāma
Reklāma

Bet kāds laiks gaidāms Lieldienās?

Svētku brīvdienām no 18. līdz 21. aprīlim pašreiz precizēt informāciju vēl ir agri - pastāv divi iespējamie laika apstākļu attīstības scenāriji, jo, frontālā zona, kas atdala siltās un aukstās gaisa masas, šajā periodā vēl aizvien atradīsies tuvu Latvijas teritorijai. Ja tā šķērsos Latvijas teritoriju un vēji iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, Latvijā valdīs vēsās gaisa masas – gaidāms vējains laiks, arī nokrišņi. Savukārt, ja šī frontālā zona tomēr paliks ziemeļos no Latvijas, pie mums valdīs dienvidu puses vēji, nokrišņu būs maz, dienas būs saulainas, līdz ar to arī siltas – dienas laikā gaiss iesils līdz +15 grādiem un vēl vairāk. Šo informāciju meterologi noteikti sola precizēt nākamās nedēļas sākumā.