5 nedēļas vecs bērniņš nomirst slingā

Mazais Ēriks nomira, būdams slingā, desmit minūšu garas pastaigas laikā. Māte un tēvs izgājuši pastaigāties, jo cerējuši bērnu nomierināt, lai tas pārstātu raudāt.

Foto: ekrānuzņēmums no Dailymail.co.uk. Pēdējos gados mazuļu nēsāšana slingā kļūst arvien populārāka, to dara arī Hollija Vilobija  (Holly Willoughby) un Nokola Kidmena (Nicole Kidman).

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: ekrānuzņēmums no Dailymail.co.uk. Pēdējos gados mazuļu nēsāšana slingā kļūst arvien populārāka, to dara arī Hollija Vilobija (Holly Willoughby) un Nokola Kidmena (Nicole Kidman).

Mazaiz Ēriks bija tikai 5 nedēļas vecs, kad viņa māte Marianne viņu netīšām nosmacēja. Atnākot mājās no pastaigas, vecāki konstatēja, ka bērns neelpo un no deguna plūst asinis. Tika izsaukta ātrā palīdzība, bet bērns nomira slimnīcā pēc astoņu dienu cīņas.

 

Traģēdija ir izraisījusi diskusijas par slingu drošību, lai arī slingu popularitāte pēdējos gados ir augusi un ko lieto arī pasaules zvaigznes, piemēram, Gvineta Paltrova.

Pētījums arī pierāda, ka Lielbritānijā no slinga izraisītas nāves miruši 6 bērni, bet 16 nāves ir konstatētas Kanādā un Amerikā.

 

Ērika māte Marianne kopā ar mirušā bērna tēvu Robertu tiesas sēdē sacīja, ka slinga lietošanu iemācījušies jauno vecaku skolā, un viņiem tika mācīts, ka poza, kurā bērns ir ar seju novietots pret mātes krūtīm, ir nekaitīgs bērnam. Viņi minēja, ka citi vecāki būtu jābrīdina par slinga drošību, jo šāda informācija netiek popularizēta.

Reklāma
Reklāma

 

Ērika vecāki ir atvēruši ziedojumu kontu, lai palīdzētu izpētīt slingu iedarbību uz mazuļu veselību. 

 

Avots: www.dailymail.co.uk