Šodien jāsteidz izbaudīt jaukais laiciņš; nākamnedēļ atkal sola draņķīgus laika apstākļus

Rīt metereologi sola salīdzinoši siltu un saulainu laiku, bet jau nākamnedēļ laiks sabojāsies - gaidāmi lieti. un nekāds pavasara siltums arī vēl nebūs, diemžēl.

Nākamā darba nedēļa laika apstākļu ziņā gaidāma draņķīga, jaukāks laiks gaidāms brīvdienās.

FOTO: Marika Eglīte

Nākamā darba nedēļa laika apstākļu ziņā gaidāma draņķīga, jaukāks laiks gaidāms brīvdienās.

 

Sestdien, 5.aprīlī, virs Latvijas atradīsies anticiklons, tādēļ saglabāsies sauss un pārsvarā skaidrs laiks. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz -4...-7 grādiem, bet dienā daudzviet gaiss iesils līdz +9...+10 grādiem. Tomēr jau svētdien anticiklons sāks zaudēt savu nozīmi, un teritoriju šķērsos zema spiediena ieplaka ar fronti, vietām atnesot nelielus nokrišņus. Vējiem iegriežoties no rietumiem, pamazām ieplūdīs siltāks gaiss. Naktī gaisa temperatūra visā teritorijā nebūs zemāka par +1...+6 grādiem, savukārt dienā tā paaugstināsies līdz  +7...+12 grādiem.

 

Sākot no pirmdienas, laika apstākļus sāks noteikt aktīvi cikloni no rietumiem, kas, šķērsojot Latvijas teritoriju, atnesīs plašākas mākoņu un nokrišņu zonas. Ilgstoši līs, vietām stipri. Pastiprināsies arī ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, trešdien brāzmās sasniedzot 15-17 m/s, jūras piekrastē līdz 20 m/s, liecina Latvijas Vides, meteroloģijas un ģeoloģijas centra jaunākās prognozes.

Reklāma
Reklāma

 

Laika apstākļi uzlabosies nākamās darba nedēļas beigās, kad atkal pastiprināsies anticiklons, kura ietekmē vējš pakāpeniski pierims, debesis skaidrosies un nokrišņi mitēsies.