Brīvdienās gaiss kļūs ievērojami siltāks

Aprīļa pirmā nedēļa, ja to salīdzina ar marta pēdējo, būs vēsāka, jo pirmdien Latviju šķērso tā sauktā aukstā atmosfēras fronte, aiz kuras mūsu reģionā ieplūdīs vēsāks gaiss. Turpretim siltāku laiku varam gaidīt brīvdienās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.
 Sestdiena vēl gaidāma sausa un saulaina, bet svētdien no rietumiem Latvijai tuvosies lietus mākoņu zona.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sestdiena vēl gaidāma sausa un saulaina, bet svētdien no rietumiem Latvijai tuvosies lietus mākoņu zona.

 

 

Naktī uz pirmdienu vietām Vidzemē atkal nedaudz sniga, neliels sniegs un slapjš sniegs līdz ar lietu vietām Latvijā gaidāms arī aprīļa pirmajās dienās. Tomēr kopumā nokrišņu Latvijā būs maz, jo laika apstākļus pamatā noteiks anticikloni, kas no Skandināvijas pussalas pāri Baltijas jūrai virzīsies uz dienvidaustrumiem. Tikai to perifērijā veidosies nelielas un maz intensīvas nokrišņu zonas.

 

Nedēļas gaitā debesis pa laikam skaidrosies, dienā starp mākoņiem spīdēs arī saule. Tomēr arī tās ietekme būtiski gaisa temperatūru nepaaugstinās – naktīs teritorijas lielākajā daļā gaidāms neliels sals, bet dienas laikā gaiss iesils vien līdz +3...+8 grādiem.

Reklāma
Reklāma

 

Siltums Latvijā pamazām sāks atgriezties brīvdienās, kad nedēļas gaitā valdošos lēnos līdz mērenos ziemeļu puses vējus nomainīs rietumu, dienvidrietumu vēji. Naktī uz svētdienu jau atkal termometra stabiņš nenoslīdēs zem 0 grādu atzīmes, bet svētdien dienā no jauna pakāpsies virs +10 grādu atzīmes, vietām sasniedzot pat +13 grādu atzīmi. Sestdiena vēl gaidāma sausa un saulaina, bet svētdien no rietumiem Latvijai tuvosies lietus mākoņu zona, tomēr to, cik plašu un intensīvu nokrišņu zona tā nesīs, vēl jāprecizē nedēļas gaitā.