Rīt vietām Latvijā gaiss var iesilt līdz pat 18 grādiem plusā

Ar ciklonu saistīts siltais sektors otrdien sasniegs Latvijas teritoriju, atnesot siltas gaisa masas - maksimālā gaisa temperatūra daudzviet ir gaidāma +10...+15°, bet rīt dienvidaustrumu rajonos tā paaugstināsies pat līdz +16...+18°, ievērojami vēsāks būs tikai pretvēja piekrastē.

Tuvākajās dienās sola īstu pavasari.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Tuvākajās dienās sola īstu pavasari.

 

Šīs nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus Latvijā noteiks aktīvs ciklons, kura centrs rīt atradīsies virs Polijas ziemeļu rajoniem. Līdz ar to pastiprināsies austrumu puses vējš, otrdien dienā Kurzemes piekrastē brāzmās sasniedzot 20-22 m/s, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās laika prognozes.

Ciklons atnesīs arī nokrišņus - lielākoties lietu, vietām arī slapju sniegu. Atsevišķos rajonos iespējams arī pērkona negaiss. Nakts laikā austrumos veidosies bieza migla. Ar ciklonu saistīts siltais sektors sasniegs Latvijas teritoriju, atnesot siltas  gaisa masas - maksimālā gaisa temperatūra daudzviet ir gaidāma +10...+15°, bet rīt dienvidaustrumu rajonos tā paaugstināsies pat līdz +16...+18°, ievērojami vēsāks būs tikai pretvēja piekrastē.

Reklāma
Reklāma

Nedēļas otrajā pusē Skandināvijas anticiklona ietekmē gaidāms sauss un saulains laiks. Vējš iegriezīsies no ziemeļu puses, kas veicinās auksta gaisa masas ieplūšanu Latvijā. Dienā, pat spīdot saulei, gaiss iesils tikai līdz +4...+9°, bet naktī teritorijas lielākajā daļā gaidāms neliels sals.