Pavasaris ir beidzies.... vismaz pagaidām. Atkal tuvojas ziema

Skaisti pavasarīgais laiks ir beidzies, atkal tuvojas ziema, brīdina metereologi. Arī autovadītājiem atkal jābūt ļoti uzmanīgiem, jo būs apledojuši ceļi un daudz nokrišņi.

Jau šonakt Latvijā atgriezīsies ziemīgi laika apstākļi. Nesmuku laiciņu sola arī nākamnedēļ.

FOTO: Marika Eglīte

Jau šonakt Latvijā atgriezīsies ziemīgi laika apstākļi. Nesmuku laiciņu sola arī nākamnedēļ.

 

Vētras spēks jau šonakt

Jau naktī uz sestdienu laika apstākļi ievērojami mainīsies - līdz šim pieredzēto pavasarīgi silto un sauso laiku nomainīs ziemai raksturīgāka temperatūra un sniegs.

14.-15.marta nakts pirmajā pusē Latvijā, sākot no jūras piekrastes, dienvidu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-18 m/s. Nakts otrajā pusē Kurzemē un Vidzemē dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās jau līdz 20-22 m/s.

 

Rīt,15.martā, priekšpusdienā vējš nedaudz pierims, bet pēcpusdienā vējš strauji iegriezīsies no ziemeļrietumiem un pastiprināsies vēl vairāk: daudzviet vēja brāzmas sasniegs 20-22 m/s, bet rietumu un centrālajos rajonos vēja brāzmas sasniegs pat 25-30 m/s. Vējš pakāpeniski pierims 16. martā.

 

Reklāma
Reklāma

Brīvdienās Latvijas teritoriju sasniegs aktīvs ciklons, tādēļ debesis pakāpeniski aizklās mākoņi un jau naktī uz sestdienu gaidāmi nokrišņi - ilgstošs lietus un slapjš sniegs. Naktī nokrišņi vietām būs stipri, bet dienas laikā gaidāms arī sniegs un putenis. Transporta līdzekļu vadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo ceļi būs slideni un nokrišņu laikā ievērojami pasliktināsies redzamība. Spēkā pieņemsies dienvidu puses vējš, kas dienā strauji pāries ziemeļrietumu vējā, naktī Kurzemē un Vidzemē brāzmās sasniedzot 20 - 22 m/s, bet dienā rietumu un centrālajos rajonos pat 25 - 30 m/s. Līdz ar vēja virziena maiņu, Latvijā ieplūdīs krietni aukstāka gaisa masa un gaisa temperatūra jau sestdien nepārsniegs +4…+6°, bet naktī uz svētdienu jau pazemināsies līdz  -3…+1°. Arī svētdien gaidāmi nokrišņi un, saglabājoties brāzmainam ziemeļrietumu, rietumu vējam, arī puteņos, atsevišķos rajonos izveidosies 6-8 cm bieza sniega sega. Diena būs vēsa - gaisa temperatūra nepārsniegs 0…+3°.

 

Nākamā darba nedēļa

Arī jaunajā darba nedēļā īpašas pārmaiņas nav gaidāmas un kopumā saglabāsies nepastāvīgs laiks - pa laikam gaidāmi nokrišņi un debesis skaidrosies vien brīžiem. Vējš nedēļas pirmajā pusē īslaicīgi pierims, tomēr jau ceturtdien pietuvosies kārtējais aktīvais ciklons, atnesot brāzmainu dienvidrietumu vēju. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz pat -1…-8°, piekrastē būs nedaudz siltāks, bet dienas laikā termometra stabiņš nepārsniegs +1…+6° atzīmi.