Diemžēl, bet...brīvdienās atnākušo pavasari nomainīs ziema

Darba nedēļas gaitā laika apstākļi būtiski nemainīsies, taču izmaiņas gaidāmas brīvdienās, kad atnākušo pavasari nomainīs ziema. Arī nākamās nedēļas laikā ir augsta varbūtība, ka ziema vēl Latvijā pieturēsies - snigs, veidosies noturīgāka sniega sega, liecina jaunākās meteroloģiskās prognozes.

Vai tiešām atkal no skapjiem jāvelk ārā siltāks apģērbs?

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Vai tiešām atkal no skapjiem jāvelk ārā siltāks apģērbs?

 

Šīs darba nedēļas gaitā būtiskas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas - pēc nelielas nokrišņu zonas, kas šķērsos Latviju naktī uz otrdienu, atnesot arī vēsāku gaisu, dienā jau atkal debesis skaidrosies un atlikušajās darba dienās nokrišņi nav gaidāmi. Un gaisa temperatūra no jauna paaugstināsies, nedēļas vidū atkārtoti sasniedzot +7...+12 grādus, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centrs.

 

Taču būtiskas izmaiņas laika apstākļos gaidāmas ir brīvdienās, kad atnākušo pavasari nomainīs ziema.

 

Jau sestdien dienas laikā Latviju sasniegs ievērojama nokrišņu zona, kas atnesīs lietu, to pakāpeniski nomainīs slapjš sniegs. Savukārt svētdien gaidāms pat cīruļputenis, jo slapjais sniegs pāries sniegā, un, pastiprinoties rietumu puses vējiem, dienas laikā putinās. Visstiprākās vēja brāzmas ir gaidāmas Vidzemē, kad ziemeļrietumu vēja brāzmas sasniegs pat 20 m/s.

Reklāma
Reklāma

 

Līdz ar vēja iegriešanos no ziemeļrietumiem, Latvijā sāks ieplūst vēsākas gaisa masas - gaisa temperatūra brīvdienās gaidāma tikai +2...+7 grādu robežās dienas laikā, savukārt naktī tā pieturēsies ap 0 grādiem.

 

Arī nākamās nedēļas laikā ir augsta varbūtība, ka ziema vēl Latvijā pieturēsies - snigs, veidosies noturīgāka sniega sega, kā arī saglabāsies ievērojami zemāka gaisa temperatūra - pat dienas laikā tā var būt vien ap 0 grādiem.