Priecīga ziņa! RTU sāk darboties bērnu spēļu istaba

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) ir sākusi darbu bērnu spēļu istaba "Lācītis Integrālis", kurā profesionālas auklītes pieskata RTU studentu un darbinieku bērnus, kamēr vecāki ir aizņemti studijās vai darbā. Bērnu spēļu istaba ir RTU Studentu parlamenta pārziņā un atrodas RTU kompleksā Ķīpsalā. 

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Bērnu vecākiem tiek piedāvāta vēl nebijusi iespēja - ar jebkura veida mobilo ierīču palīdzību internetā neklātienē vērot, kā bērniem klājas spēļu istabā. Šim nolūkam vecāki tiek nodrošināti ar lietotājvārdu un paroli, lai trešajām personām liegtu pieeju tiešsaistei. 

 

"Spēļu istaba būs liels atslogs studējošajiem vecākiem un RTU darbiniekiem, jo tā noteikti būs veiksmīga alternatīva, kad bērnam nav iespēju apmeklēt bērnudārzu vai kādā neparedzētā gadījumā, kad steigšus vajadzīga auklīte," saka RTU Studentu parlamenta bērnu spēļu istabas vadītājs Kaspars Dobrais. 

 

Spēļu istaba gaida bērnus vecumā no 3 līdz 7 gadiem. Par mazajiem rūpējas divas konkursā izvēlētas auklītes, kurām jau ir iepriekšēja pieredze bērnu pieskatīšanā. Bērnu pieskatīšana ir maksas pakalpojums, un cenas ir atkarīgas no laika perioda, ko bērns pavada spēļu istabā. Četras stundas ir maksimālais laiks, kurā ļauts pieskatīt bērnus bez vecāku apciemojuma.

Reklāma
Reklāma

Bērnu spēļu istaba RTU dienesta viesnīcā Ķīpsalā tika atvērta jau 2010. gada rudenī, taču darbu pārtrauca, kamēr ēkā notika renovācija. Tagad spēļu istaba no jauna vērusi durvis un mazos apmeklētājus uzņem izremontētās un mājīgās telpās, kur veikti dažādi uzlabojumi, izveidojot bērniem drošu vidi.  

 

Bērnu spēļu istaba darbadienās būs pieejama no plkst. 10 līdz 16, sestdienās — no plkst. 10 līdz 14, savukārt svētdienās tā būs slēgta. Ir arī iespēja ar auklītēm personīgi vienoties par citiem darba laikiem.