Nokrišņi, nokrišņi un mākoņi - tik drūms laiks mūs sagaida tuvākajā nedēļā

Tuvākajā nedēļā vairāki aktīvi Atlantijas cikloni turpinās šķērsot Latvijas teritoriju, nesot līdzi mākoņus un nokrišņu zonas, siltu Atlantijas okeāna gaisu un brāzmainus rietumu puses vējus.

Arī nākamajā darba nedēļā saglabāsies līdzīgi laika apstākļi. Debesis būs mākoņainas, bieži gaidāmi nokrišņi, kā arī saglabāsies brāzmaini rietumu puses vēji.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Arī nākamajā darba nedēļā saglabāsies līdzīgi laika apstākļi. Debesis būs mākoņainas, bieži gaidāmi nokrišņi, kā arī saglabāsies brāzmaini rietumu puses vēji.


Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes, šonakt, debesīm skaidrojoties un pūšot lēnam vējam, vietām, galvenokārt dienvidu rajonos, veidosies migla, un gaiss atdzisīs līdz +1...-4°. Savukārt jau rīt pievakarē Latvijas teritorijai no dienvidrietumiem pietuvosies jauna nokrišņu zona, kas rietumu rajonos atnesīs nelielu lietu un slapju sniegu. Pastiprināsies dienvidu, dienā arī rietumu puses vējš – Kurzemes piekrastē brāzmās līdz 15-18 m/s. Dienas laikā gaiss iesils līdz +1...+5°.

Svētdien šī atmosfēras fronte turpinās šķērsot Latvijas teritoriju, līdzi nesot ilgstošus nokrišņus, Kurzemes piekrastē arī brāzmainus vējus.

Arī nākamajā darba nedēļā saglabāsies līdzīgi laika apstākļi. Debesis būs mākoņainas, bieži gaidāmi nokrišņi, kā arī saglabāsies brāzmaini rietumu puses vēji. Stiprākais vējš gaidāms pirmdien, kad dienas laikā tas daudzviet brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s, bet jūras piekrastē līdz pat 20 m/s. Otrdien, nedaudz pastiprinoties augsta spiediena atzaram, debesis brīžiem skaidrosies un nokrišņi mitēsies.

Reklāma
Reklāma

Tomēr 19. februārī atkal pietuvosies jauns ciklons ar jaunu nokrišņu zonu. Gaisa temperatūra visā periodā būtiski nemainīsies – naktīs tā nebūs zemāka par 0...-4°, bet dienā paaugstināsies līdz +2...+5°. Nedaudz vēsāka gaidāma nedēļas otrā puse, kad dienas laikā termometra stabiņš nepārsniegs 0...+2° atzīmi.

Pieturoties šādai gaisa temperatūras tendencei – naktīs nedaudz zem 0°, dienā nedaudz virs, autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo ceļi var būt slideni.