Kāzas nenotika, jo dažas stundas pirms ceremonijas līgavainis... pēkšņi nomira. FOTO

Izskatīgais pāris, Džeina Devisa (Jane Davies) un Makss Laurijs (Max Lowry), iepazinās pusaudžu vecumā Malroras publiskajā koledžā Vikšīrā, un satikās pēc 16 gadu pārtraukuma kādā bārā Londonā. Džeinas un Maksa laulību ceremoniija bija plānota 2010. gada 25. septembrī. Uz kāzām bija saaicināti aptuveni 180 viesi. Kāzas nenotika, jo dažas stundas pirms ceremonijas Makss nomira...

Ekrānšāviņš no dailymail.co.uk

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānšāviņš no dailymail.co.uk

Kad pāris sāka satikties, Makss bija 33 gadus vecs mākslinieks, kura karjera sāka uzņemt apgriezienus. Savukārt Džeina strādāja filmu kompānijā. Viņi saderinājās 2010. gada 21. aprīlī Makša 34. dzimšanas dienā, un septembra sākumā ievācās viņu pirmajā kopīgajā miteklī Londonā. Lai ievērotu tradīciju, viņi nolēma pavadīt nakti pirms kāzām atsevišķi. Džeina palika savas māsas mājā, kas atrodas 10 minūšu attālumā. Vakariņu laikā Džeina pēkšņi sajuta smagumu krūtīs.

 

“Mani pārņēma sajūta, ka man bija jāredz Makss,” viņa stāsta. “Es domāju, ka tas ir tikai pirmskāzu drudzis, bet es jutos sabijusies un mani pārņēma panika. Es piecēlos no galda un sacīju, ka man ir jābūt ar Maksu. Un es nekad neaizmirsīšu, ko mana māsa atbildēja: ”Tas ir labi, jo tev būs viss mūžs laika, lai būtu ar viņu”.”

 

 

Tas, kas sekoja, Džeina apraksta kā murgu. ”Es ieskrēju dzīvojamā istabā un zvanīju uz Makša mobilo telefonu. Viņš atbildēja, un viss izlikās kārtībā. Nebija nekādu zīmju, ka kaut kas būtu slikti. ”Makss, es pārdomāju par gulēšanu atsevišķi šonakt,” es viņam teicu. Un viņš noteica: ”Es mīlu tevi.” Pēkšņi es dzirdēju briesmīgu skaņu, garu vaidu, ko pavadīja rīstīšanās, likās, ka viņam ir grūtības elpot. Es zināju, ka ir noticis kaut kas slikts.”

Džeinai likās, ka Makss ir aizrijies, viņa ieskrēja virtuvē, un kopā ar tēvu devās uz savām mājām pie Makša, tai pat laikā klausulē dzirdot Makša vaidus un rīstīšanos.

 

Reklāma
Reklāma

 

”Tas bija briesmīgs brauciens. Mans tētis pa ceļam sazvanīja ātro palīdzību, es centos sarunāties ar Maksi: ”Es tevi mīlu. Turies. Ātrā palīdzība ir jau ceļā!”.”Viņa atceras, ka pēc dažām minūtēm Makss apklusa pilnībā. Džeinas tēvs sazvanīja kādu kaimiņu, kurš atlauza dzīvokļa durvis un iekļuva dzīvoklī, kur uz gultas viņš ieraudzīja Maksu - bez dzīvības, ar pie auss piespiestu telefonu. Kad Džeina nokļuva dzīvoklī, Makss jau bija nocelts uz grīdas, un mediķi bija sākuši atdzīvināšanu.

 

”Es teicu vienam no mediķiem: ”Viņš ir mans līgavainis, mums rīt ir jāprecas!” Mediķis mani izveda gaitenī un uzmanīgi noteica: “Jūsu līgavainis ir ļoti, ļoti slims.”” Apmēram pēc stundas Makss tika iznests no dzīvokļa, ik pa brīdim viņam tika veikta elpināšana, lai noturētu pie dzīvības, bet Džeina zināja, ka Makss ir miris. Džeina atcerās, ka slimnīcā lūgusies, lai Makss izķepurojas, līdz pie viņas pienāca ārsts, kurš pavēstīja briesmīgo ziņu...

 

Katru nedēļu Lielbritānijā 12 jauni cilvēki vecumā līdz 35 gadiem mirst no Pieaugušo Pēkšņās Nāves Sindroma (SADS). Tiek lēsts, ka Lielbritānijā ir ap 130 000 cilvēku ar neatklātām sirds kaitēm, no kuriem 80% nejutīs nekādus simptomus.

 

Avots: www.dailymail.co.uk