Pamāte nogalina savu piecgadīgo meitu, spiežot iztempt litriem limonādes

Divi litri visparastākās vīnogu suslas nāvē iedzina 5 gadus veco Aleksu Linbomu - amerikāņu meiteni, kuru vecāki "sodīja", liekot dzert un dzert vīnogu limonādes, kuru paši izmantoja kā uzdzeramo savam alkoholam. Noziegums notika pirms diviem gadiem, un nu vecāki stājušies tiesas priekšā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Informācija no portāla www.kasjauns.lv.

 

Autopsijas rezultāti uzrādīja, ka bērns pirms nāves cietis briesmīgas mokas, un nāvi izraisījusi tūska smadzenēs.

 

Amerikas Savienotajās valstīs tiesa šobrīd spriež par soda mēru noziegumā, kas notika aizpērnajā gadā. Tenesī štatā sākotnēji grūti konstatējama nāves iemesla dēļ mira 5 gadus vecā Aleksa. Autopsijas rezultāti uzrādīja, ka bērns pirms nāves cietis briesmīgas mokas, un nāvi izraisījusi tūska smadzenēs. To savukārt izraisīja īsā laika sprīdī uzņemts milzīgs daudzums limonādes, kura sastāvā bijis vīnogu ekstrakts un soda.

 

Incidents notika 2012.gada 1.janvārī, Jaungada svinību laikā. Kā izdevās pierādīt Tenesī štata policijai, gadu mijas svētku ietvaros mazā Aleksa uzņēmusi vairāk nekā 2 litrus limonādes, kas īsā laikā radīja pietūkumu bērna smadzenēs un lielas mokas mirstot. Drīz pēc tam apcietināja Aleksas tēvu, 41 gadus veco Randalu Vogu, un viņa dzīvesbiedri, 58 gadus veco Mēriju. Prokuroram esot pietiekoši daudz pierādījumu, lai apsūdzētu šo pāri pirmās pakāpes slepkavībā un noziedzīgā nodarījumā pret bērnu; alkohols ir vainu pastiprinošs apstāklis.

 

Reklāma
Reklāma

Pēc visa spriežot, pamāte bijusi tā, kuru nokaitinājusi Aleksas vēlme padzerties, un viņa likusi bērnam, kaktā stāvot, kā par sodu izdzert uzreiz divus litrus limonādes, ko paši vecāki 1.janvārī lietojuši kā uzdzeramo saviem alkoholiskajiem dzērieniem. Kad meitene sodu izpildījusi, viņai sākušās sāpes, tad paralīze un visbeidzot bezsamaņa. Uz šiem stāvokļiem tēvs un pamāte nav reaģējuši, un to Tenesī štata tiesa uzskata par vainu pastiprinošu apstākli. Ja Aleksa tiktu nogādāta slimnīcā, piecgadīgā bērna dzīvību būtu varēts glābt.

 

Meitene nomira, un viņas vecākiem šobrīd draud ilgs cietumsods. Aleksas bioloģiskā māte dzīvo citā štatā un auklē vēl sešus savus bērnus, tāpēc šī meitene dzīvoja pie tēva un viņa mīļotās sievietes. Ģimenes kaimiņi zināja teikt, ka viņi izmantojuši daudz un dažādus neparastus sodus, audzinot nelaiķi Aleksu.

 

Avots: www.kasjauns.lv