Vai augstskolas izvēle sākas jau pamatskolā?

Jā, ja vēlaties, lai bērns iegūst patiešām kvalitatīvu un globāli konkurētspējīgu izglītību. Ko nozīmē būt  globāli konkurētspējīgam studentam?  

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolas (RTU RBS) atbilde: tā ir līderība, erudīcija, uz zināšanām balstīts un visaptverošs skatījums uz procesiem pasaulē, svešvalodu zināšanas un komunikācijas prasmes.

Vispārējais izglītības piedāvājums Latvijā, svešvalodu kursi un apmaiņas programmas nodrošina platformu šo prasmju apguvei, tomēr – globālas zināšanas spēj nodrošināt tikai starptautiskas mācību programmas. Tajās mācībspēku komandu veido profesionāļi no visas pasaules, un studentu apmācība notiek, cieši sadarbojoties ar citām starptautiski atzītām universitātēm ārpus Latvijas robežām.

 

Vai starptautisku izglītību ir iespējams iegūt Latvijā?

«RTU RBS ir vairāk nekā 20 gadu pieredze Ziemeļamerikas standartiem atbilstošas izglītības nodrošināšanā. Programmas veidojam ciešā sadarbībā ar partneraugstskolām – Buffalo Universitāti (ASV), Otavas Universitāti (Kanāda) un Norvēģijas Biznesa skolu (Norvēģija). Studiju process noris tikai angļu valodā un, absolvējot mūsu programmas, studenti ir sagatavoti darbam gan vietējās, gan starptautiskās kompānijās,» stāsta RTU RBS direktors Jānis Grēviņš.

RTU RBS nodrošina bakalaura un maģistra programmu apguvi biznesa vadībā. Maģistranti iegūst prestižo Master of Business Administration (MBA) grādu un specializējas finansēs, mārketingā vai informācijas tehnoloģijās. Savukārt RTU RBS bakalaura programmas studentiem tiek nodrošināta iespēja vienu studiju gadu pavadīt ASV vai Norvēģijā un iegūt gan RTU RBS, gan izvēlētās partneraugstskolas diplomu. 

Reklāma
Reklāma

«RTU RBS bakalaura programmas piedāvājums Latvijā ir unikāls. Papildināts ar individuālu pieeju katram studentam, prakses iespējām lielākajos Latvijas uzņēmumos un mācībspēkiem no visas pasaules. Pie mums biznesa vadību apgūst studenti no Vācijas, Baltkrievijas, Krievijas, Azerbaidžānas, Tadžikistānas, Kazahstānas un Zviedrijas,» stāsta bakalaura programmas direktors Claudio Rivera.

 

Vai tiešām augstskola jāizvēlas jau pamatskolā?

«Nav sapratīgi prasīt no bērna, lai tas jau pamatskolā izlemtu, ko vēlas studēt. Taču šajā laikā vecākiem kopā ar bērnu ir jāizlemj, vai nākotnes plānos ietilpst starptautiska izglītība,» stāsta «EducationUSA» Informācijas centra koordinatore Una Lukjanova.

«Uzņemšanas nosacījumi ārzemju augstskolās, sevišķi ASV, būtiski atšķiras no Latvijā ierastās kārtības. Svarīgas ir ne tikai labas atzīmes, bet arī valodas zināšanas un studenta personība, viņa sabiedriskā aktivitāte, kā arī pamatskolā un vidusskolā attīstītās prasmes. «EducationUSA» ļoti bieži konsultē skolēnus, kas tikai 12. klasē ir nolēmuši iegūtu starptautisku izglītību. Tomēr tas ir par vēlu, lai būtiski uzlabotu skolēna CV,» turpina U. Lukjanova. 

Laicīgai izvēlei ir nozīme arī studijām Latvijā. Piemēram, RTU RBS uzņemšanas nosacījumi neatšķiras no Ziemeļamerikas prakses.