Līdz sniegam vēl tālu? Sinoptiķu prognozes

Šodien un nākamajā darba nedēļā laika apstākļu raksturs būs mainīgs, tomēr izmaiņas nebūs būtiskas un straujas. Pēc sinoptiķu prognozēm, visai silts rudens turpināsies arī nākamajā nedēļā un sniegu vēl nevarēsim ieraudzīt.

FOTO: Marika Eglīte

 

Gaidāmajās brīvdienās

Sestdien un svētdien laika apstākļus Latvijā noteic anticiklons, tādēļ ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, tomēr ar lēniem ziemeļu vējiem Latvijā ieplūstošās gaisa masas būs nedaudz vēsākas nekā aizvadītajās dienās, kā arī sausākas, tādēļ debesis vairāk skaidrosies un dienas būs saulainākas. Atsevišķos rajonos gan veidosies migla. Gaisa temperatūra naktī vietām noslīdēs līdz 0 grādu atzīmei, bet dienā gaiss iesils līdz +10...+13°, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra izstrādātā laika prognoze tuvākajai nedēļai.

 

Nākamnedēļ

Darba nedēļās sākumā debesis aizklās mākoņu zona, tādēļ naktis atkal kļūs siltākas, bet dienas laikā būtiski temperatūra nepaaugstināsies, jo saule spīdēs ļoti maz. Tomēr nokrišņu arī būs ļoti maz, vien atsevišķos rajonos.

Reklāma
Reklāma

 

Nedēļas vidū no ziemeļiem Latviju šķērsos tā sauktā aukstā atmosfēras fronte, kas atnesīs nelielus īslaicīgus nokrišņus, arī vēja pastiprināšanos un vēsākas gaisa masas. Naktī uz ceturtdienu valsts austrumos termometra stabiņš noslīdēs līdz - 4 grādiem, arī dienā būs vien +4...+9 grādus silts - līdzīgi vēss laiks jau bija oktobra pirmajās dienās.

 

Iepriecina

Šīs vēsās gaisa masas Latvijā gan nesaglabāsies ilgi, ilgāka termiņa prognozes liecina, ka nedēļas beigās Latvijā atkal kļūs siltāk.