Sievietēm Ķīnā spiež veikt abortu pat sestajā grūtniecības mēnesī. VIDEO

Vairošanās ierobežošanas nolūkos Ķīnā darbojas likums, kas nosaka, ka ģimenē nedrīkst būt vairāk kā viens bērns jeb tā dēvētā “viena bērna politika”. ASV medijs “Sky News” publicējis šokējošu interviju ar sievieti, kura bija spiesta pakļauties amatpersonu un mediķu kopdarbībai, atņemot viņai gaidāmo mazuli pēdējā grūtniecības trimestrī. Sieviete tika piespiesta veikt abortu 6.grūtniecības mēnesī.

“Man viņa tik ļoti pietrūkst,” intervijā saka mirušā zēna māte.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Man viņa tik ļoti pietrūkst,” intervijā saka mirušā zēna māte.

 

20.septembrī plkst.4:00 naktī Žū un viņas sievas Lī mājās Ķīnas provincē Šandongā burtiski iebruka 20 provinces amatpersonas, sacēla traci un, vīru Žū pieturot, no mājas ar varu izveda viņa gaidībās esošo kundzi. Vietvaras ausīs bija nācis fakts, ka šī ģimene slēpj drīzumā gaidāmu bērnu, bet tas ir pretlikumīgi. 

 

33 gadus veco sievieti nakts melnumā aizveda uz vietējo slimnīcu, kur bez mātes piekrišanas viņai injicēja vielu, kas tūdaļ nomērdē vēdērā esošo bērnu un steidzina dzemdības. Veselu dienu sieviete mocījās, līdz nākamajā dienā bija spiesta piedzīvot radības, dzemdējot mirušu bērnu. Tas bija zēns, kā vēlāk noskaidroja Lī. 

 

Kad sievieti no mājām brutāli izrāva, viņas vīru amatpersonas neinfromēja par to, kas notiek, kur viņa mīļotā tiek vesta. Žū vajadzēja piecas stundas, lai noskaidrotu, kurā Šandongas slimnīcā atrodas viņa sieva. Arī bērna tēvam nebija nekādas iespējas ietekmēt notiekošo, jo aborta injekcija jau bija veikta. 

33 gadus veco sievieti nakts melnumā aizveda uz vietējo slimnīcu, kur bez mātes piekrišanas viņai injicēja vielu, kas tūdaļ nomērdē vēdērā esošo bērnu un steidzina dzemdības. 

 

“Sky News” ar nelaimīgo pāri tikās sešas dienas vēlāk viņu mājās. Nelaimīgā sieviete joprojām nav atguvusies ne fiziski, ne morāli. Lī lielāko daļu laika pavada guļot un raudot. “Man viņa tik ļoti pietrūkst,” intervijā saka mirušā zēna māte.  Sieviete izvēlējusies nemaz neieraudzīt savu spiestā kārtā mirušo dēliņu, viņa apzinās, ka tas visu padarītu vēl nepanesamāku. 

 

Žū saka, ka viņi abi, bet jo sevišķi Lī, visu šo laiku kopš 20.septembra lūdz piedošanu savam mazulim. “Mums nebija lemts būt taviem vecākiem,” sieviete šņukst. Vecāki cer, ka dēla dvēselītei debesīs ir miers un viņa nākamā iemiesošanās būs veiksmīgāka. 

 

Laulātais pāris, kuri jau audzina vienu atvasi, uzskata, ka bērnu skaita ierobežojošais likums ir visbrutālākais no visiem likumiem Ķīnā. Viena bērna politika tiek piekopta vairumā Ķīnas provinču, taču ir dažas, kurās tiek atļauti divi un trīs bērni. Tajās, kurās viena bērna likums darbojas, visbiežāk par katru nākamo bērnu, kurš “gadās”, vietvara piemēro soda naudu. Tomēr atsevišķās provincēs – kā Šandongā – soda nauda netiek piemērota, bet bērns tiek fiziski abortēts bez mātes piekrišanas. 

Piespiedu aborti ķīnā.

Kad grūtnieci aizveda, Žū tika brutāli turēts dīvānā, lai nespētu neko ne palīdzēt, ne sacīt.

 

33 gadus vecā Lī: “Tas viss ir briesmīgi. Nekādas cilvēcības. Viņiem nav sirdsapziņas. Tāda tagad ir Ķīna,” sieviete pauž savas domas par valsts iekārtu. Vīrs pievienojas sievas sacītajam, jo naktī, kad grūtnieci aizveda, Žū tika brutāli turēts dīvānā, lai nespētu neko ne palīdzēt, ne sacīt. Viņš varēja tikai noskatīties uz šīm represijām pret ģimeni. 

Reklāma
Reklāma

 

Pāris cilā fotogrāfijas no slimnīcas. Blakus pacientes gultai atrodas spainis, kurā guļ miris līdz galam neiznēsātais bērniņš. “Viņam ir ausis, deguns, mute – viss viņam ir,” nespēdams valdīt asaras saka vīrs, “paskatieties, pat rociņas ir! Šis bērns būtu piedzimis vesels un laimīgs, ja ne barbariskais likums...” 

 

Todien Žū slimnīcā pie sievas ieradās pēc aptuveni sešām septiņām stundām. Viņš uzreiz vaicājis – vai tiešām jau injicēts??? Lī atbildējusi, ka diemžēl jā. “Taču bērns iekšā kustās, es jūtu,” šaušalīgos dzīves momentus atceras Lī. Viņš negribēja, lai sieva redz viņa pārdzīvojumus, tāpēc izgāja no palātas un tur sirsnīgi izraudājies. Arī Lī nav spējusi pārtraukt raudāšanu, zinot, ka vēderā bērns palēnām mirst. 

 

Slimnīcā no vairākām zālēm atskanējušas bērnu raudas – pēc visa spriežot, tur pasaulē ieradās sieviešu pirmdzimtie, kuriem, visticamāk, nedrīkstēs būt ne brāļu, ne māsu. “Dzirdot mazos brēkuļus, es.... es biju mēms, es nevaru aprakstīt savas sajūtas. Mums atņēma mūsu bērnu, kuru gribējām, gaidījām un ilgstoši slēpām grūtnieces vēderu no visiem,” skumjās dienas atceras Žū. 

 

Lī un Žū cer tikt pāri lielajai traumai, ko valsts viņiem oficiāli nodarījusi. Kad sieviete atgūsies, ģimene visus savus spēkus veltīs sava 10 gadus vecā dēla audzināšanai. Iespējams, viņa veiks atkārtotu sterilizāciju, lai šādas situācijas vairs nav jāpiedzīvo. Šī otrā grūtniecība Lī kundzei iestājās tādēļ, ka sterilizācijas operācija savulaik neizdevās līdz galam veiksmīga. 

http://www.youtube.com/watch?v=w_dGjB4suxY

Kad “SkyNews” operators apciemoja slimnīcu, kur no mazuļa bija spieta atvadīties Lī un droši vien tūkstošiem citu ķīniešu sieviešu, skatam pavērās pavisam moderni iekārtota dzemdību klīnika. Spiestie aborti nenotiek ūķos, kā varētu domāt, bet gan pavisam normālās slimnīcu zālēs. Žurnālisti uzrunāja divus no gaiteņiem sastaptajiem mediķiem, un tie abi atteicās komentēt Šandongas likumu, kas nogalina bērnus ne vairs embrija stadijā, bet gan jau pilnībā noformējušos cilvēciņus. 

 

Ķīna šobrīd ir visvairāk apdzīvotā valsts pasaulē. Tomēr pēdējie pētījumi liecina, ka jau 2050.gadā Indija pārspēs Ķīnu iedzīvotāju skaita ziņā, un lielu lomu te spēlēs tieši vairošanās ierobežojumi ķīnietēm. 

 

Avots: www.kasjauns.lv

Foto: ekrānuzņēmums no video