Pirmā skolas diena - lietaina; nedēļas nogalē sola atvasaru

2.septembris, kas šogad ir pirmā kārtējā mācību gada diena, solās būt lietains, toties nedēļas otrā pusē iestāsies atvasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra prognoze nākamai nedēļai.

Pirmajā skolas dienā labāk paņemt lietussargus, taču nedēļas otrā pusē prognozē īstu atvasaru.rmajā skolas dienā sola lietu

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Pirmajā skolas dienā labāk paņemt lietussargus, taču nedēļas otrā pusē prognozē īstu atvasaru.rmajā skolas dienā sola lietu


Tuvākajās dienās laika apstākļus virs Latvijas noteiks rietumu ciklons. Ar to saistītas frontes noteiks mākoņu daudzumu un atnesīs lietainu laiku. Piekrastes rajonos pastiprināsies rietumu puses vējš, brāzmās sasniedzot 15-17 metrus sekundē. Mākoņiem aizklājot debesis, gaisa temperatūra nakts stundās pieturēsies +10...+15° robežās, bet dienā tā paaugstināsies līdz +15...+20°.

Sākot no otrdienas, ciklona ietekme pavājināsies, un virs Latvijas pakāpeniski veidosies neliels augsta spiediena atzars, līdz ar to nokrišņi mitēsies, un biežāk uzspīdēs saule. Debesīm skaidrojoties, nakts stundās temperatūra noslīdēs līdz +7...+12°, tomēr, pūšot rietumu puses vējam, gaisa temperatūra piekrastē būs nedaudz augstāka, un sasniegs +15...+17 °. Dienas stundās gaiss iesils līdz +19...+22°. 

Reklāma
Reklāma

Darba nedēļās nogalē, anticiklonam tālāk pastiprinoties, vējš pakāpeniski iegriezīsies no dienvidiem un Latvijā ieplūdīs vēl siltāks gaiss. Nokrišņi netiek gaidīti, un gaisa temperatūra naktī pieturēsies +12...+17° robežās, bet dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz pat +20...+24° atzīmei.