Laika prognozes izrādījās kļūdainas. Patiešām karsts būs nākamnedēļ

Lai gan sinoptiķi atgriežamies karstumu bija solījuši jau šonedēļ, prognozes izrādījās kļūdainas. Tomēr jaunākā informācija liecina, ka patiešām karsts laiks Latvijā atkal sagaidāms nākamnedēļ, bet arī tuvākajās dienās būs ļoti silti un arī lietus vairs tik bieži nelīs.

Jau drīzumā Latvijā atkal būs karsti. Kā nekā - vēl taču jūlijs!

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Jau drīzumā Latvijā atkal būs karsti. Kā nekā - vēl taču jūlijs!

 

Kā liecina informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājas lapā, pateicoties ciklonam XANDER, kas laika aptākļus Latvijā nosaka visu šo nedēļu, debesis šonedēļ lielākoties klāja mākoņi, saule starp tiem uzspīdēja ļoti īslaicīgi. Piektdien priekšpusdienā tās skaidrojās Vidzemē un Latgalē.

Nedēļas sākumā austrumu rajonos pat stipri lija, turpmākajās dienās nokrišņu daudzums jau bija neliels. Tomēr termometra stabiņš augstāk par +23 grādu atzīmi nepakāpās.

Brīvdienās sinoptiskā situācija pakāpeniski mainīsies, starp mākoņiem visā Latvijā uzspīdēs arī saule. Ievērojami nokrišņi nav gaidāmi un gaiss iesils līdz +20...+26 grādiem, svētdien vietām gaidāms karstums līdz +27...+28 grādiem.

Reklāma
Reklāma

Nākamnedēļ - karsti!

Nākamās nedēļas pirmajās dienās turpināsies karsta gaisa ieplūšana mūsu reģionā tādēļ gaidāms, ka gaisa temperatūra sasniegs pat +25...+30 grādus, tomēr jau pirmdien rietumu un centrālajos rajonos, bet otrdien arī austrumu rajonos gaidāmas pērkona lietusgāzes, kas var būt pat stipras ar krasām vēja brāzmām un krusu. Tām atkāpjoties, nedēļas vidū kļūs nedaudz vēsāks.

Tomēr ilgāka termiņa prognozes uzrāda augstu varbūtību tam, ka arī nākamajā nedēļas nogalē Latvijā atgriezīsies stiprs karstums.