Turpmāk ārsts - ģenētiķis konsultēs Bērnu slimnīcā, Vienības gatvē 45

Lai visas ģenētiskās konsultācijas būtu pieejamas vienuviet gan grūtniecēm, gan bērniem, gan pacientiem, ārsts -ģenētiķis, sākot no 8.jūlija, pacientus pieņems Bērnu slimnīcas Torņakalna novietnē (Vienības gatvē 45), nevis kā iepriekš -  Gaiļezera novietnē.

Foto iesūtīja portāla lasītāja Vizma Vizbulīte Seile.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtīja portāla lasītāja Vizma Vizbulīte Seile.

 

Lai reģistrētos pie ārsta ģenētika, vienotos par apmeklējuma laiku un iespējamiem izmeklējumiem, pacienti tiek aicināti zvanīt pa tālruni 67536786 vai rakstīt poliklinika@bkus.lv, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Bērnu Klīniskajā universitātes slimnīcā.

 

Piesakoties vizītei pie speciālista Medicīniskās ģenētikas klīnikā, ir nepieciešams ģimenes ārsta norīkojums. Bērniem ar ģimenes ārsta norīkojumu, 1.grupas invalīdiem un trūcīgajiem pacientiem (nepieciešama trūcīgās personas izziņa) konsultāciju pilnībā apmaksā valsts, savukārt pieaugušajiem pacientiem jāveic pacienta iemaksa 3 latu apmērā. 

 

Medicīniskās ģenētikas klīnikas, kas ir vienīgais klīniskais dienests Latvijā, ārsti nodrošina ģenētisko konsultēšanu visa vecuma bērniem un to ģimenēm, kurām ir aizdomas par iedzimtu vai pārmantotu ģenētisku saslimšanu. Ārstu ģenētiķu darba pieredze ir saistīta ar dismorfoloģiju un neiromuskulāru slimību izpēti, kā arī iedzimtiem vielmaiņas defektiem, ģimenes plānošanu un psihoģenētiku.

Reklāma
Reklāma

 

Klīnikas darbības virzieni: medicīniski ģenētiskā konsultēšana, ģenētisko slimību prenatālā (pirmsdzemdību) diagnostika, pirmā un otrā trimestra grūtnieču bioķīmiskais skrīnings, ģenētisko slimību postnatālā diagnostika, iedzimtu saslimšanu skrīnings, ģenētisko slimību laboratorijas diagnostika (citoģenētiskā, bioķīmiskā, molekulārā), paternitātes noteikšana, ģenētisko slimību ārstēšana, medicīnas studentu un rezidentu apmācība klīniskajā ģenētikā.

 

Medicīniskās ģenētikas klīnikas laboratorijas piedalās Eiropas kvalitātes nodrošināšanas sistēmās ERNDIM un LABQUALITY, kā arī jaundzimušo skrīningu kvalitātes kontroles sistēmā CDC (ASV).