Rīgas robežās vilcienos būs vienots tarifs - 50 santīmu; skolēniem - bez maksas

Plānots, ka no jūlija elektriskajos vilcienos Rīgas teritorijā būs izmantojami tie paši e-taloni, ko iedzīvotāji lieto pilsētas sabiedriskajā transportā. Braucieniem pilsētas robežās vilcienā būs vienots tarifs - 50 santīmu. Būtiski, ka nestrādājošie pensionāri, skolēni un invalīdi varēs braukt bez maksas, bet citu atlaižu kategorijām tādas pašas atlaides kā pilsētas transportā tiks saglabātas arī vilcienos. 

Šovasar Rīgas teritorijā vilcienos ieviesīs vienotu tarifu par braucienu - 50 santīmu.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Šovasar Rīgas teritorijā vilcienos ieviesīs vienotu tarifu par braucienu - 50 santīmu.

 

To paredz Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova un satiksmes ministra Anrija Matīsa šodien parakstītais nodomu protokols par sadarbību, lai Rīgas iedzīvotājiem sabiedriskā transporta pakalpojumos ērtā veidā tiktu iekļauti arī dzelzceļa pārvadājumi, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Rīgas pašvaldībā.

 

"No šāda risinājuma ieguvēji ir visi rīdzinieki - viņiem būs plašākas iespējas ērtā veidā pārvietoties pa pilsētu, saglabājot Rīgas domes noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus; turklāt rīta un vakara stundās, kad noslodze ir vislielākā, tiks atslogoti "Rīgas satiksmes" autobusi, tramvaji un trolejbusi, daļu pasažieru novirzot uz vilcieniem," uzsvēra N.Ušakovs.

 

Reklāma
Reklāma

Plānots, ka atlaižu piemērošanai elektrovilcienos Rīgas pašvaldībai būs nepieciešami aptuveni 350 000 latu gadā. 

 

Jautājumu par dzelzceļa pārvadājumu iekļaušanu Rīgas kopējā pasažieru apkalpošanas sistēmā un vienotas atlaižu sistēmas piemērošanu tiks izskatīts Rīgas domes sēdē - 15.maijā. Pēc tam tiks noslēgts attiecīgs pakalpojumu līgums ar VAS "Pasažieru vilciens", vilcienos tiks uzstādīti validatori un jau jūlijā rīdzinieki varēs sākt arī elektrovilcienos lietot savus e-talonus ar pašvaldības noteiktajām atlaidēm.