Rīgā suns sakodis 12 gadus vecu bērnu

Pagājušajās brīvdienās Rīgā noticis kārtējais nepatīkamais atgadījums, kad suns sakodis bērnu. Turklāt suns nebija saņēmis nepieciešamās vakcīnas, un cietušajam bērnam būs jāveic virkne pošu, lai izslēgtu iespējamību saslimt ar trakumsērgu.

No nožogotas teritorijas izkļuvis suns, Rīgā sakož pusaudzi.

FOTO: Marika Eglīte

No nožogotas teritorijas izkļuvis suns, Rīgā sakož pusaudzi.

Kā portālam mammamuntetiem.lv pastāstīja Rīgas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane, 13.aprīlī īsi pirms plkst.18 no kādas teritorijas Rīgā, Sīpeles ielā, izskrējis suns un sakodis 12 gadus vecu bērnu.

 

Lai gan policija nekomentē, cik nopietnas traumas bērns guvis, I.Tīmane zināja stāstīt, ka bērnam suns paguvis saplēst bikses. Uz kājas koduma vieta bijusi labi redzama. Cietušā bērna tēvs pats savu "atvasi" nogādājis ārstniecības iestādē. Tāpat ar iesniegumu bērna tēvs vērsies Valsts policijā.

 

Reklāma
Reklāma

Tūlīt pēc notikušā pašvaldības policisti veikuši pārrunas ar dzīvnieka īpašnieku, kuram arī noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par dzīvnieku infekcijas slimību profilakses un apkarošanas prasību pārkāpšanu. Pēc I.Tīmanes teiktā, suns pēdējo reizi vakcinēts 2010.gada aprīlī, lai gan potēšana jāveik ik gadu.

 

Bērnam būs jāiziet pilns potēšanas kurss, lai izvairītos no iespējamas saslimšanas ar trakumsērgu.