Aizvadīta šogad traģiskākā diennakts uz ceļiem; negadījumos 3 bojāgājušie

Pagājušajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši trīs cilvēki, cietuši arī nepilngadīgie, kas nav pietiekami pārliecinājušies par drošību. Šī šogad ir traģiskākā diennakts uz Latvijas ceļiem, portālam mammamuntetiem.lv atzina Valsts policijas pārstāve Lita Juberte.

Foto autors - Gatis Nadziņš. Modeļiem nav saistības ar raksta saturu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto autors - Gatis Nadziņš. Modeļiem nav saistības ar raksta saturu.

 

Ceļu satiksmes dalībnieku neuzmanība un laika apstākļi - tie ir divi būtiskākie faktori, kas vakar uz ceļiem radīja ne mazums nepatīkamu situāciju un negadījumu, kas diemžēl neiztika arī bez bojāgājušajiem, sacīja L.Juberte.

 

Vakar ap plkst.13 Bauskas novada Dāviņu pagastā automašīnas "Opel Astra" vadītājs - 1950.gadā dzimis vīrietis - uz slidenas brauktuves netika galā ar automašīnas vadīšanu, saslīdēja un iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar kravas automašīnu, ko vadīja 1955. gadā dzimis vīrietis. Sadursmes rezultātā bojā gāja automašīnas "Opel Astra"pasažiere, 1951. gadā dzimusi sieviete, cieta arī vieglās automašīnas vadītājs un 1993.gadā dzimis pasažieris.

 

Steidzot uz šo negadījumu, slidenās brauktuves dēļ  grāvī ieslīdēja arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna. Cieta trīs medicīnas darbinieki - 1964. un 1952.gadā dzimušas sievietes un 1965. gadā dzimis vīrietis, automašīnas vadītājs.

 

Smags negadījums vakar ap plkst.19.30 notika arī Madonas novada Sarkaņu pagastā, kur vīrietis, vadot automašīnu "Toyota Avensis", notrieca gājēju - 1968.gadā dzimušu vīrieti, kas atradās uz ceļa braucamās daļas bez gaismu atstarojošiem elementiem. Gājējs trieciena rezultātā nonāca pretējā braukšanas joslā, kur tam pāri pārbrauca smagā automašīna ar puspiekabi. Notikuma vietā vīrietis mira.

 

Reklāma
Reklāma

Madonas novadā vakar notika vēl viens negadījums - Bērzaunes pagastā ap plkst.21 automašīna "Mercedes CLK-320" nobrauca no ceļa un apgāzās. Notikuma vietā no gūtajām traumām mira automašīnas vadītājs - 1953.gadā dzimis vīrietis. Sākotnējā notikuma vietas apskate liecina, ka vadītājs, visticamāk, pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, kas šajā vietā ir 70 kilometri stundā.

 

Vakar Rīgā divos negadījumos cietuši arī nepilngadīgie. A.Deglava ielā kāda 2004.gadā dzimusi meitene cieta negadījumā, kā rezultātā ievietota slimnīcas reanimācijas nodaļā. Savukārt Ķeguma novadā divi zēni skrēja pāri brauktuvei neatļautā vietā un vienu no viņiem, 2002.gadā dzimušu, notrieca automašīna. Zēns pēc negadījuma tika nogādāts slimnīcā. Precīzākus abu notikumu apstākļus šobrīd skaidro policija.

 

Saistībā ar šiem negadījumiem policija aicina autovadītājus nopietni izvērtēt ceļa stāvokli un meteoroloģiskos apstākļus un izvēlēties atbilstošu braukšanas stilu. Šogad, par spīti tam, ka tuvojas aprīlis, joprojām periodiski uzsnieg sniegs, kas var radīt paaugstinātu bīstamību uz ceļiem, tāpēc visiem satiksmes dalībniekiem jābūt īpaši uzmanīgiem.

 

Joprojām aktuāla ir gaismu atstarojošu elementu lietošana. Policija atgādina, ka diennakts tumšais laiks ir visos gadalaikos - arī pavasarī un vasarā - un mīts par to, ka atstarotāji gada gaišajā laikā vairs nav vajadzīgi, ir nepareizs un bīstams.

 

Tāpat, tuvojoties pavasara brīvdienām, policija aicina vecākus ar saviem bērniem vēlreiz pārrunāt drošības noteikumus gan uz ceļa, gan citviet. Arī citus autovadītājus policija aicina būt modriem, jo bērni, piedaloties ceļu satiksmē, nereti var būt neprognozējami.