Uzmanību- veikalos viltots "Holandes" un "Gouda" siers!

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) apturējis vairumtirgotāja SIA "Walux" izplatītā "Holandes" siera un siera "Gouda" ar derīguma termiņu 07.07.2013. izplatīšanu, jo pārbaudēs atklājies, ka vairumtirgotājs maldinājis patērētājus siera vietā izplatot siera izstrādājumu, kurā piena tauki aizstāti ar nepiena taukiem.

Aptur 10 tonnu viltota siera izplatīšanu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aptur 10 tonnu viltota siera izplatīšanu.

 

Kā portāls mammamuntetiem.ov uzzināja PVD, veicot pārbaudi vairumtirdzniecības uzņēmumā, atklājies, ka SIA "Walux" iegādājies Polijas izcelsmes siera izstrādājumu, pārmarķējis to un tirgotājiem tālāk piegādājis kā sieru. To, ka uzņēmums šādi rīkojies, apliecina ne vien siera izstrādājuma ražotāja pavaddokumenti, bet arī PVD noņemto paraugu laboratoriskie izmeklējumi, kuros konstatēti nepiena tauki.

 

PVD vairumtirdzniecības noliktavā apturējis 10 tonnu siera izstrādājuma izplatīšanu, kā arī uzdevis uzņēmumam atsaukt tos no tirdzniecības un pārmarķēt.

 

Reklāma
Reklāma

Uzņēmumam tiks noformēts administratīvā pārkāpuma protokols un piemērots sods. Par marķēšanas prasību pārkāpumiem normatīvie akti paredz sodu līdz 500 latiem vai arī, ja pārkāpums pieļauts atkārtoti - līdz pat 3 000 latu.

 

PVD sola arī turpmāk pastiprināti pārbaudīt pārtikas produktu marķējumu un sastāvu, lai nepieļautu patērētāju maldināšanu.