Mammamuntetiem.lv organizē eksperimentu darbnīcas skolēniem. Bez maksas!

Kāpēc ziemā dienas ir īsas? Kā radās zeme? Kāpēc iztvaiko ūdens? Kā rodas sniegs? – uz šiem un daudziem jo daudziem citiem jautājumiem sākumskolas vecuma bērni atbildes varēs rast ģimenes portāla mammamuntetiem.lv „Bērnu universitātes eksperimentu darbnīcās”, kas ikvienam ir pieejamas bez maksas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Decembrī „Bērnu universitātes eksperimentu darbnīcās” gaidāmas divas – iepazīšanās nodarbības, kurās mazie studenti varēs gatavot Ziemassvētku dāvanas – apgūt un izlocīt krāšņus papīra origami, kā arī pašrocīgi izgatavot sniega bumbas!

Nodarbības vada Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti. Mācības Bērnu universitātē notiks bez maksas, vien jāņem vērā – vietu skaits ir ierobežots.

Pirmās nodarbības:
13. decembrī, plkst. 16:00 – 17:30 – Origami locīšana (Izmantojot tikai papīru un locīšanas pamācības, ar japāņu seno origami mākslu var radīt brīnumus, ko izmantot eglītes vai telpu rotāšanai.) PIETEIKTIES
Origami, dzērves locīšana.


20. decembrī, plkst. 16:00 – 17:30 – Sniega bumbas veidošana (Sagatavosim mīļas dāvanas vecākiem Ziemassvētkos!). PIETEIKTIES
Sniega bumbas gatavošana, dāvana vecākiem.
 

 

Kas ir „Bērnu universitātes eksperimentu darbnīca”?
Lai rosinātu jau sākumskolas vecuma bērnos interesi par tehniskajām un dabas zinātnēm, Rīgas Tehniskās universitātes studenti Studentu parlamenta Zinātnes nodaļas vadībā ar RTU Starptautisko un sabiedrisko attiecību departamenta (SSAD) atbalstu īstenos izglītojošu praktisko nodarbību ciklu ģimenes portāla mammamuntetiem.lv lasītāju bērniem.

Nodarbības notiks reizi nedēļā, ceturtdienās, plkst. 16:00 – 17:30. Nodarbību cikls tiks atklāts 13. decembrī un noslēgsies 30. maijā. Visas nodarbības mazajiem audzēkņiem – bez maksas. Rekomendējamais vecums -  sākot no 6 gadiem.

Nodarbības notiks reizi nedēļā, ceturtdienās, plkst. 16:00 – 17:30. Nodarbību cikls tiks atklāts 13. decembrī un noslēgsies 30. maijā. Visas nodarbības mazajiem audzēkņiem – bez maksas. Rekomendējamais vecums - sākot no 6 gadiem.

Reklāma
Reklāma

Nodarbības dēvēsim par „Bērnu universitātes eksperimentu darbnīcām”, jo katras nodarbības ievadā vadītājs – RTU students – ar saviem asistentiem parādīs bērniem kādu saistošu eksperimentu un vienkāršiem vārdiem izskaidros redzētā teorētisko pamatojumu. Eksperimentu darbnīcas ir lieliska vieta, kur sākumskolas bērniem pavadīt brīvo laiku pēc mācībām!


Nodarbības otrajā daļā bērni paši veiks uzdevumu – eksperimentu ar studentu sarūpētajiem materiāliem un instrumentiem.

„Bērnu universitātes eksperimentu darbnīcās” katru mēnesi nodarbībām būs cits temats, atbilstoši tam studenti kopā ar bērniem izpētīs kādu dabas parādību vai zinātnes lauciņu.

Galvenais nodarbību vadītājs – RTU Enerģētikas un elektrotehnikas 2. kursa students Aleksandrs Kalinovskis. Pasniedzēja intereses un hobiji: rubika kubu likšana, dabaszinātnes, dažādi mūzikas instrumenti, cīņas mākslas, šahs un dažādas citas sevi attīstošas nodarbes.
 

Nodarbības notiek: Rīga, Brīvības iela 40 (pagalmā) mammamuntetiem.lv Gudro Sievu skolā

Vairāk informācijas: gudrosievuskola@mammam.lv, 67217065, 22472799