Bērnu slimnīcas Vecāku māja darbojas jau gadu

Bērnu slimnīcas Vecāku māja darbojas nedaudz ilgāk par vienu gadu, taču pilnvērtīgu atbalstu un palīdzību vecāki šeit var saņemt kopš 2011.gada aprīļa, kad Bērnu slimnīcas fonds pateicoties Eiropas Sociālā fonda atbalstam sāka īstenot sociālās rehabilitācijas programmu vecākiem.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Vecāku māja ātri kļuvusi par vietu, kur vecākiem bērnu slimības laikā ērti pārnakšņot, atpūsties no slimnīcas ikdienas grūtībām, pagatavot sev vai savam slimajam bērnam maltīti,  nomazgāties, izmazgāt drēbes. Nav mazsvarīga arī iespēja parūpēties par savu labsajūtu, dalīties ar citiem vecākiem pieredzētajā vai sarakstīties internetā ar draugiem un radiniekiem, paskatīties televīzijas pārraides un paklausīties mūziku, kā arī palasīt grāmatas un jaunākos žurnālus.
Ļoti būtiska Vecāku mājas piedāvātā iespēja ir vecākiem saņemt profesionālu atbalstu un palīdzību – sarunas ar psihologu, kapelānu, sociālo darbinieku un pedagogu, karjeras konsultantu un juristu.
    
Vecāku māju izmanto vecāki, kuri dažādu iemeslu dēļ nevar palikt kopā ar bērnu nodaļā – vai nu tur nav paredzēta vecāku klātbūtne visu diennakti – kā tas ir intensīvās terapijas nodaļās, vai arī nodaļa ir pārpildīta un palātās var uzturēties tikai slimie bērni. Šī gada laikā Vecāku mājas pakalpojumus izmantojuši vairāk kā 450 mazo pacientu tuvinieki.

Mūsu – Vecāku mājas komandas – uzdevums ir dot iespēju bērnu vecākiem arī atrodoties slimnīcā veidot savu privāto telpu un līdz ar to palīdzam nodrošināt veiksmīgāku bērna atveseļošanās procesu – kopā ar vecākiem, kas atpūtušies, izgulējušies, emocionāli un garīgi atbalstīti. Bērna slimība un laiks, kas jāpavada slimnīcā, ir grūts un bieži vien ilgs ceļš. Mēs ceram, ka Vecāku māja palīdz šo ceļu noiet līdzsvarotāk un nedaudz vieglāk.

Kontakti un vairāk informācijas par Vecāku mājā notiekošo: www.vecakumaja.lv

Reklāma
Reklāma