Latvijas Leļļu teātris iepriecinās bērnus ar izrādēm novados

No šī gada janvāra Latvijas Leļļu teātris iesaistījies biedrības „Ascendum” organizētajā labdarības projektā „Garā pupa”, kura mērķis – iekļaut kultūras procesos bērnus vecumā no 6 līdz 12 gadiem, kas reģionālās un sociālās nevienlīdzības dēļ palikuši ārpus Latvijas teātra, mūzikas un mākslas norisēm.

Foto no izrādes Snaudošā pūķa pasaka.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no izrādes "Snaudošā pūķa pasaka".

Projekts „Garā pupa” ir simbols tam, kā pakāpties augstāk un ieraudzīt sev līdzās esošo zemi un sabiedrību plašākā kontekstā. Viens no veidiem, kā veicināt kultūras izaugsmi Latvijā - iepazīstināt reģionu bērnus ar teātri, koncertiem un muzejiem valsts galvaspilsētā.

„Tieši Leļļu teātris ir bērnu pirmais un svarīgākais solis ceļā uz teātri. Tas attīsta bērnu interesi par kultūru, parāda vairākas jaunrades puses – mākslu, kustību, mūziku. Tāpēc lieliski, ka Latvijas Leļļu teātris paralēli tādām tradicionālām vērtībām kā izrāde „Un atkal Pifs...” vienlaikus strādā arī pie jauniem iestudējumiem, attīstoties kopā ar laiku. Tieši bērnu izaugsme, attīstība ar kultūras palīdzību ir vērtības, ko biedrība „Ascendum” vēlas veicināt projekta „Garā pupa” ietvaros,” uzsver Biedrības „Ascendum” priekšsēdētāja Zaiga Pūce.

Pirmā bērnu ekskursija labdarības projekta „Garā pupa” ietvaros notika 28. janvārī, kad izrādi „Gudrais zobiņš” Latvijas Leļļu teātrī Rīgas ekskursijas ietvaros apmeklēja bērni no Preiļu un Valkas novada.

Projekta „Garā pupa” pirmais posms norisināsies līdz maijam, sniedzot iespēju Leļļu teātra izrādes apmeklēt 1500 bērniem no dažādiem Latvijas reģioniem. Līdz 26. maijam ekskursijās uz Rīgu dosies bērni no Preiļu, Valkas, Līvānu, Kuldīgas, Dundagas, Vecpiebalgas, Ludzas, Vecumnieku, Rēzeknes, Priekuļu, Siguldas, Pļaviņu, Lielvārdes un Mērsraga novadiem. Leļļu teātris šajā projektā piedāvās noskatīties četras izrādes: „Gudrais zobiņš”, „Palle viens pats pasaulē”, „Snaudošā pūķa pasaka” un krievu trupas izrādi „Īkstīte”.

Līdztekus ekskursijām biedrība "Ascendum" nodrošinās arī Leļļu teātra izrādes reģionos, tādējādi deviņās izbraukuma izrādēs iepriecinot 900 bērnus visā Latvijā. Tāpēc Latvijas Leļļu teātra direktors Vilnis Beķeris uzsver atbalstītāju lomu teātra pieejamības veicināšanā: „Tieši Leļļu teātris sezonas laikā sniedz visvairāk viesizrāžu, tāpēc ierobežotās valsts dotācijas apstākļos sadarbības partneru atbalsts ir neatsverams, jo ļauj ne tikai apmeklēt Latvijas Leļļu teātra izrādes bērniem Rīgā un visā Latvijā, bet rūpējas par bērnu izglītošanu ilglaicīgākā kontekstā: mēs taču audzinām nākamo teātra publiku.”

Projektu „Garā pupa” organizē un atbalsta Biedrība „Ascendum” sadarbībā ar Latvijas Leļļu teātri, Saules muzeju, Rīgas Zooloģisko dārzu un projektā iesaistītajām pašvaldībām.
 

Ieskaties: www.lelluteatris.lv

Reklāma
Reklāma