Mazuļa nāvē vainīgos Madonas ārstus var sodīt ar mazu naudas sodu

 

Madonas slimnīcas ārstes, kuru nolaidības dēļ veselīgi iznēsāts bērniņš nosmaka mātes augļūdeņos, varētu tikt cauri sveikā – viņām varētu tikt piemērots administratīvais vai naudas sods 50–250 latu apmērā, informē www.kasjauns.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Veselības inspekcijas (VI) ekspertīzē atzīts, ka tieši viņas ir vainojamas mazuļa nāvē. Lai arī inspekcija norāda, ka galīgais lēmums tiks pieņemts decembra beigās un ģimenei nosūtīta tikai vēstule par ekspertīzes pabeigšanu, sašutis par šādu gala iznākumu ir mirušā mazuļa tēvs, kurš gatavs tiesāties, raksta "Diena". 

 

"Soda naudai vajadzētu būt lielākai, kā arī vajadzētu ārstes atstādināt no darba, lai vairāk tādas traģēdijas nenotiktu," viņš saka. 

 

Māra sieva pie ārstiem vērsusies 23.augustā, kad viņai parādījušies savādi izdalījumi. "Ārsti neievietoja viņu stacionārā, izrakstīja svecītes, sakot, ai, tur nekas nav, bērns vēl ārā netaisās. Tā mēs nostaigājām uz visām pārbaudēm līdz 12. septembrim," skaidrojis tēvs. 

Māra sieva pie ārstiem vērsusies 23.augustā, kad viņai parādījušies savādi izdalījumi. Ārsti neievietoja viņu stacionārā, izrakstīja svecītes, sakot, ai, tur nekas nav, bērns vēl ārā netaisās.

Kad viņš ar sievu griezās pie ginekoloģes, tika konstatēts, ka sievai jau nogājuši augļūdeņi. Arī tad ārsti vēl vilcinājušies ar bērna laišanu pasaulē, liekot dzemdēt pašai. Tikai gandrīz pēc diennakti ilgām dzemdībām ārsti izšķīrušies par ķeizargriezienu, kura rezultātā meitenīte izņemta jau nedzīva. 

Reklāma
Reklāma

 

"Mēs griezāmies pie docentes Sokolovas, kura bērniņam taisīja ekspertīzi. Atnāca slēdziens, ka mazulis ir nosmacis augļūdeņos," stāsta Māris. 

 

"Ļaunprātības tur nebija. Dzemdības – tas nav tik vienkārši, tāpēc nevajag sasteigt šo jautājumu, jāpagaida VI atzinums," atturīgs bijis Madonas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Bruno Kokars. 

 

Avots: www.kasjauns.lv