Labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv" aicina pievienoties Labo Darbu Nedēļai!

Visā Latvijā nedēļas garumā, no 2011 .gada 16. – 23. oktobrim, jau trešo gadu tiks atzīmēta Labo darbu nedēļa, kuras laikā ikviens tiek aicināts sniegt palīdzību līdzcilvēkiem un vairot palīdzēšanas kultūru valstī.

Pēc aktīva 3 stundu darba, tika radīti auskari, kaklarotiņas, kuras ik viens interesents var iegādāties pret ziedojumu labdarības tirdziņā Arēnā Rīga, visās Hokeja kluba Dinamo mājas spēlēs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pēc aktīva 3 stundu darba, tika radīti auskari, kaklarotiņas, kuras ik viens interesents var iegādāties pret ziedojumu labdarības tirdziņā Arēnā Rīga, visās Hokeja kluba Dinamo mājas spēlēs.

Labo darbu nedēļas ietvaros, palidzesim.lv jaunieši devās uz Gudro sievu skolu, kur burvīgā atmosfērā, kopā ar polimēra rotu mākslinieci Maiju Sējāni-Īli jaunieši darināja rotiņas. Nodarbība bija ļoti interesanta, Maija dalījās ar savu pieredzi, padomiem, lai kopīgi radītās lietas būtu vēl skaistākas. Pēc aktīva 3 stundu darba, tika radīti auskari, kaklarotiņas, kuras ik viens interesents var iegādāties pret ziedojumu labdarības tirdziņā Arēnā Rīga, visās Hokeja kluba Dinamo mājas spēlēs.

FOTO: Polimēra rotu māksliniece Maija Sējāne-Īle.


Kā arī labdarības tirdziņā Biroja preču izstādē - Lietišķais stils no 19.-20. oktobrim, kas notiks Vernisāžas centrā (ieeja no Merķeļa ielas).


Liels paldies par viesmīlību Gudro sievu skolai un Maijai par ieskatu polimēra rotu radīšanas makslā.
Darot kopā var izdarīt vairāk labu darbu!!!
Iesaisties arī Tu!

Projekta ideja

Akcijas mērķi ir aizsāktās palīdzēšanas kustības popularizēšana un izvēršana, cilvēku rosināšana uz savstarpēju atbalstu, tādejādi vairojot pozitīvos mirkļus gan devējiem, gan saņēmējiem, un projekta pārvēršana par tradīciju. Akcijas laikā pastiprināta uzmanība tiks pievēsta palīdzības sniegšanai bez liela finansiāla ieguldījuma.


Norise

Labo darbu nedēļu aizsākās 16. oktobrī ar HK Dinamo/AK Bars Labo darbu spēli, Arēnā Rīga.
17 .oktobrī Stacijas laukumā notika LDN atklāšanas pasākums.
Nedēļas laikā palidzesim.lv kopā ar saviem brīvprātīgajiem rīkos meistarklases Bērnu slimnīcā, Zālītes speciālajā internātskolā, bērnu bāreņu aprūpes centrā „Teika” un Ilģuciema sieviešu cietuma, bērna un mātes nodaļā, dosies uz dzīvnieku patversmi „Līči”. Noslēguma pasākumā apvienosies aprūpē esošie bērni, jaunieši, brīvprātīgie, atbalstītāji, sabiedrībā zināmi cilvēki, lai sarīkotu kopīgus svētkus.
 

Šogad īpaši aicinām aktīvi iesaistīties skolas, uzņēmumumus un nevalstiskās organizācijas.
Labo darbu nedēļas laikā, šeit darbosies Labo darbu skaitītājs jeb saraksts ar izdarītajiem sirsnīgajiem darbiņiem, un šī saraksta papildināšanā var piedalīties ikviens!


Sava labā darbiņa aprakstu un momentuzņēmus varat sūtīt uz  e-pasta adresi labie_darbi@palidzesim.lv.
Kā arī visi, kuriem ir informācija par cilvēkiem, kuriem nepieciešama palīdzība, tiek aicināti rakstīt uz e-pasta adresi labie_darbi@palidzesim.lv.

Reklāma
Reklāma


Par labo darbu nedēļa iepriekšējos gados
Pirms diviem gadiem aizsākto akciju vērtējam kā ieguvumu visai sabiedrībai, jo pateicoties cilvēku aktivitātei un iniciatīvai Vairākos Latvijas pagastos uzņēmīgi cilvēki sarīkoja ‘vietējo’ labo darbu nedēļu, organizējot palīdzību sava pagasta iedzīvotājiem un rīkojot sakopšanas talkas. Projektā iesaistījās arī vairāk kā 70 skolas un sabiedriskās organizācijas, uzņēmumi, kā arī ģimenes, kas pašas iepriekš bija saņēmušas palīdzību no palidzesim.lv .

Šeit tikai daži no pozitīvajiem mirkļiem:
* Daugavpils Universitātes pasniedzēji un studenti ciemojās Naujienas bērnu namā, nodrošinot dažādas atrakcijas, kā arī aizvedot saziedotos apģērbus un apavus, kā arī gardus kliņģerus un ābolus.

* Zaļupes biedrība Rupucīši izvadāja mantas trūcīgajiem iedzīvotājiem.

* Rīgasdomes Labklājības departaments aktīvi aicināja savus darbiniekus unrīdziniekus ziedot siltos apģērbus bezpajumtniekiem.

* Vaboles 45. gaidu vienība vientuļai pensionārei Teklai Skrindai palīdzēja savest un sakraut malku un sakopa vientuļo cilvēku tuvinieku 6 kapu kopiņas Mukānu kapos.

* Savukārt Kalsnavas pamatskolā mācās bērni ar īpašām vajadzībām - Kāpēcīšu klase. Kādi 3.klases skolēni bija sarūpējuši daudz mīļu un jauku pārsteigumu viņiem - kopīgi notika mācību stundas, tika spēlētas dažādas spēles un Kāpēcīši tika pārsteigti ar mīļām pašizgatavotām dāvaniņām!

* Madonas biedrība CaritasLabo darbu nedēļas ietvaros īpašas rūpes veltīja jaunajām māmiņām un mazulīšiem. Šie un daudzi citi stāsti sildīja daudzas sirdis Labo darbu nedēļas laikā.