Kā jūs svinēsit Tēva dienu? Konkursa uzvarētājiem biļetes uz izrādi "Tētis"!

Šis ir trešais gads, kad Latvijā Tēva diena ir noteikta kā oficiāli svinami svētki – katra septembra otrajā svētdienā, attiecīgi šogad – 11. septembrī. Vai esat jau plānojuši, kā pārsteigt savu un savu bērnu tēti? Apmaināmies ar ieteikumiem! Skaistāko ierosinājumu autoriem balvā biļetes uz komēdijizrādi „Tētis”.

Skaistāko ierosinājumu autoriem balvā biļetes uz komēdijizrādi Tētis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skaistāko ierosinājumu autoriem balvā biļetes uz komēdijizrādi "Tētis".

Pastāsti savas idejas, kā plānojat vai esat jau iepriekšējos gados Tēva dienā suminājuši savus tētus! Versijas apsveikumam līdz 8. septembrim (ieskaitot) pievieno šī raksta komentāros vai iesūti kā rakstu.

9. septembra rītā redakcijas balsojumā noskaidrosim interesantākos un mīļākos ierosinājumus. Trim ideju autoriem balvā divas biļetes izrādi "Tētis", kas notiks 10. septembrī Rīgā, Kinoteātrī Rīga; 23. septembrī Rojas Kultūras centrā un 28. septembrī Cēsīs, CATA kultūras namā. Vairāk par izrādēm lasi www.izradetetis.lv.

 

Viens no vienkāršākajiem, bet tāpēc ne mazāk sirsnīgajiem veidiem, kā apsveikt tētus, ir bērna gatavots apsveikums. Uz tā mazie var uzzīmēt sevi un tēti (tas būs mīļi, pat ja uzvilktas būs tikai trīs strīpiņas!); uz apsveikuma bērniņš var uzspiest savas rokas nospiedumu – nokrāsojam plaukstu un spiežam virsū. Ja bērns vēl neprot rakstīt, mamma var pavaicāt un pierakstīt bērna sagudrotu vēlējumu savam tētim. Starp citu, pašgatavots apsveikums aizkustinās arī Tavu tēti, kas nu jau ir vectētiņš! 


Bērni par savu fantāzijas trūkumu parasti nesūdzas, tāpēc vari viņiem ieteikt sacerēt pat pasaku par savu tēti! 

Ja ģimenē valda īpaši radoša atmosfēra, mamma kopā ar bērniem var mēģināt sacerēt dzejoli par tēti. Ja tas lāgā nevedas, var uzrakstīt kādu no šiem dzejoļiem un tautasdziesmām.

Reklāma
Reklāma

 

Bērni par savu fantāzijas trūkumu parasti nesūdzas, tāpēc vari viņiem ieteikt sacerēt pat pasaku par savu tēti! Savukārt Tu savam tētim vari uzrakstīt vai izstāstīt kādu atmiņu stāstu no bērnības vai skolas gadiem. Lasi stāstus par tētiem!

 

 

Daudzās ģimenēs tēti ir saldummīļi! Svētku noskaņai noteikti ir vērts sagatavot kādu kūciņu vai citu gardumiņu (iedvesmojies Virtuves sadaļā pie Pīrāgi, kūkas un maize). Ja jūsu ģimenes galva ar saldumiem uz „jūs”, uzmeistarojat kādu sāļo kliņģeri (par pamatu ņem šo kliņģeri un pildām iekšā, kas garšo gaviļniekam: Svētku kliņģeris ar dažādiem pildījumiem