Svētku kliņģeris ar dažādiem pildījumiem

Kliņģera formu var izveidot, kādu vien vēlas. Tieši tāpat ir ar pildījumu - liekam to, kas garšo.

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Pēc šīs receptes kliņģeri esmu jau 5 reizes cepusi.Recepte ļoti viegla, mīkla draudzīga, viegli strādāt ar to. Arī kliņģera formu var izveidot, kādu vien vēlas, un tieši tāpat ir ar pildījumu - liekam, kas garšo.


Sastāvdaļas:

1. Sviests vai margarīns 100 g

2. Ola 1 gab paliela

3. Milti 500 g + vēl mīcot ap 1glāze

4. Piens 1 glāze (250ml)

5. Eļļa 50 ml

6. svaigais raugs 50 g

7. Cukurs 1/2 - 1 glāze

8. Rozīnes 150g

9. Viena citrona miziņa

10. Sāls 1/2 tējk.

11.1/2-1 tēj.k kurkuma

12. 1/2 tēj.k kardamons

Pagatavošana:

Raugu ieliek trauciņā, uzberam ap 1 ēd.k cukuru,,pa to laiku uzsildām pienu, siltu - ne karstu. Lejam bļodā pienu, pievienojam cukuru, sāli, olu un izmaisām, tad izmaisām pakusušo raugu līdz viendabīgai masai. Raugu pievienojam pienam, izmaisām. Izsijājam miltus kopā ar kurkumu un kardamonu, iemaisām piena/rauga bļodā.

Izkausējam sviestu/margarīnu, pielejam eļļu un visu šo lejam bļodā un iemīcam. Rozīnes pirms gatavošas aplejam ar verdošu ūdeni, tad tās nokāšam un apviļājam miltos. Rozīnes liekam mīklā. Citronam norīvējam miziņu un liekam mīklā. Visu izmīcam un liekam miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokām. Mīklu liekam bļodā,pārklājam ar pārtikas plēvi, tad apsedzam ar dvieli un liekam uzsildītā ap 40 grādiem cepeškrāsnī, kas jau izslēgta. Raudzēju ap 40 minūtēm, tad izmīcu un lieku atpakaļ vēl raudzēties ap 40 minūtēm. Es skatījos, kad mīkla divas reizes palielinajās, tad gatavs.

Uzraudzēto mīklu izņēmu, izveidoju formu, pārsmērēju ar sakultu olu, pāri pārkaisīju drupačas, kas gatavojas sekojoši: Sasmalcināti rieksti, cukurs,milti, sviests, viss aptuveni vienādā daudzumā, sadrupināju drupačās un liku saldētavā, tad, kad sasalušas drupačas, tās var vieglāk pielikt pie kliņģera.

Reklāma
Reklāma

Cepu ap 180 grādos ap 30 minūtēm.

Gatavu, atdzisušu kliņģeri, pārgriezu horizontāli, iesmērēju ar pašas gatavotu rabarberu ievārījumu, tā bagātīgi .

Ievārījumu pagatavot ļoti vienkārši. Katliņā liekam sagrieztus rabarberus, pievienojam cukuru pēc garšas, vāram uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot, ja veidojas putas, tad noņemam. Kad rabarberi jau sākuši šķīst ārā, tad gatavs. Es sablenderēju, bet to var arī nedarīt. Man uz 0,5k g rabarberiem bija 3 ēd.k cukurs. Ievārījums sanāk paskābs, bet man tieši laikā, it sevišķi, ja jāpilda kūkās, kliņģeros, bulciņās.

Un tad vēl iesmērēju vārīto krēmu ar sasmalcinātiem riekstiem, arī tā bagātīgi.

Uz šo mīklas daudzumu būs nepieciešams 2 porcijas vārītā krēma, lūk recepte vienai porcijai:

-160ml piens

- 1 olas

-2 ēd.k cukurs

-2 ēd.k milti

-vaniļas cukurs pēc garšas

-50-100g sviests + 2 ēd.k pūdercukurs,ko var arī aizvietot ar cukuru

Ar putojamo slotiņu samaisam olu ar cukuru un vaniļu, tad pievienojam miltus, kārtīgi izmaisām. Uzsildam pienu, siltu pievienojam olu masai, izmaisām un liekam karsēties ūdens peldē. Nepārtraukti maisot, karsējam, līdz masa sabiezē un ir izveidojies krēms. Atdzisušam krēmam pievienojam iepriekšs saputotu sviestu un apceptus, sasmalcinātus riekstus.

Gatavu kliņģeri pārkaisīju ar pūdercukuru.

Pārlēju ar šokolādes glazūru:

-ap 50g šokolāde

-ap 1 ēd.k sviests

- ap 1 ēd.k saldais krējums

Visu kopā izkausējam, izmaisām, līdz viendabīgai masai un tad liekam maisiņā ar mazu caurumiņu un dekorējam. Šāda glazūra ir šķidra un ātri nesacietē, viegli dekorēt un labi notek, kas dod interesantu skatu.


Šīs ir dzimšanas dienas kliņģeris.
Pildīts ar rabarberu ievārījumu un vārīto krēmu.


Šis ir mīlestības kliņģeris. Pildīts ar pīlādžu,ābolu ievārījumu un vārīto krēmu.


Šis kliņģeris tapa kā ciema kukulis, dodoties ciemos. Pildīts tikai ar vārīto krēmu.


Šis bija Lieldienu kliņģeris, pildīts ar citrona krēmu.

Ļoti gards kliņģeris un nav tik sarežģīti pagatavot ar pašu rokām.

 

Sastāvdaļas