Topošajām māmiņām piedāvājam mākslas terapijas kursu bez maksas!

Mākslas terapijas uzdevums attiecībā uz topošajām māmiņām ir sagatavot sievieti dzemdībām, lai topošā māmiņa būtu mierīga, līdzsvarota un pārliecināta par sevi. Dzemdību speciāliste Dita Baumane-Auza un portāla mammam.lv/tetiem.lv "Gudro Sievu skola" grūtniecēm piedāvā bezmaksas dalību mākslas terapijas kursā, pēc kura taps dzemdību speciālistes maģistra darbs Rīgas Stradiņu universitātē. 

Mākslas terapija ir radošs, spontāns un kreatīvs veids, kā ar mākslas palīdzību pietuvoties savai zemapziņai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mākslas terapija ir radošs, spontāns un kreatīvs veids, kā ar mākslas palīdzību pietuvoties savai zemapziņai.

 

„Mākslas terapija ir jauna terapeitiska metode, kas ar mākslā balstītām metodēm pasaulē jau pierādīta kā ļoti iedarbīgs līdzeklis depresijas un trauksmes simptomu mazināšanai grūtniecēm. Latvijā mākslas terapija ir jauns veselības aprūpes virziens, kas kā metode turpmāk būtu iekļaujama veselības sistēmā, lai bez medikamentiem palīdzētu pacientiem,” stāsta ginekoloģe Dita Baumane- Auza.

 

Gaidot mazuli, sievietes pasaule ļoti mainās, jo šajā periodā mēdz būt daudz un dažādas bažas, bailes, neskaidrības, satraukums, kas ir saistīti ar grūtniecību un gaidāmajām dzemdībām.

 

Mākslas terapija topošajām māmiņām ir kā atbalsta terapija grūtniecības laikā un tās uzdevums ir sagatavot sievieti dzemdībām, lai topošā māmiņa būtu mierīga, līdzsvarota, pārliecināta par sevi un sava gaidāmā mazuļa veselību. Mākslas terapija palīdz arī mazināt veselības komplikācijas grūtniecības laikā, dzemdībās un pēc tam.

Mākslas terapija ir radošs, spontāns un kreatīvs veids, kā ar mākslas palīdzību pietuvoties savai zemapziņai, atpazīt un atbrīvot savas emocijas.

Mākslas terapija ir radošs, spontāns un kreatīvs veids, kā ar mākslas palīdzību pietuvoties savai zemapziņai, atpazīt un atbrīvot savas emocijas, piedāvājot jaunus risinājumus dzīves uztverei un situāciju risinājumiem.

 

Mākslas terapijas kursā, ko atbalsta ģimenes portāls mammam.lv/tetiem.lv, bez maksas var piedalīties ikviena topošā māmiņa vecumā no 20-35 gadiem, kurām šobrīd ir no 12 līdz 28 grūtniecības nedēļām. Iepriekšēja pieredze darbā ar mākslas materiāliem nav nepieciešama. 

 

Viens mākslas terapijas cikls paredz divas mākslas terapijas sesijas individuāli, 10 mākslas terapijas sesijas grupā – trīs reizes nedēļā pa 120 minūtēm katra –, un divreizēja anketēšana. Dalība kursā ir bezmaksas un brīvprātīga. Dalībnieku atlase un grupu veidošana sākas jau augustā, bet nodarbības - septembrī.

 

Reklāma
Reklāma

Informācija un dati, kurus sniegsit, ir konfidenciāli un anonīmi, un tiks izmantoti vienīgi datu apstrādei un apkopošanai šī pētījuma ietvaros.

Nodarbības mākslas terapijā vada Dita Baumane- Auza, sertificēta ārste-ginekoloģe- zemdību speciāliste, RSU maģistrante mākslas terapijā.

 

Lai pieteiktos bezmaksas mākslas terapijas kursam, lejupielādē un aizpildi PIETEIKUMA ANKETU ! Savu anketu sūti ginekoloģei Dita Baumane- Auza auzaart@gmail.com.

 

Pēc aptaujas anketas aizpildīšanas daļa dalībnieču tiks uzaicinātas

piedalīties pirmajā mākslas terapijas ciklā, bet daļa - otrajā mākslas terapijas ciklā. Atlases rezultāti tiks paziņoti pēc Jūsu norādītās kontaktadreses. Tikai pilnīgi aizpildītas un nosūtītas anketas tiek uzskatītas par brīvprātīgu piekrišanu dalībai pētījumā.

 

 

 

P.S. Ja Tev bērniņa gaidīšanas laikā ir vēlme radoši izpausties, nāc uz "Gudro Sievu skolas" zīmēšanas un gleznošanas nodarbībām, ko vada Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēja Kristīne Rubene. 

Skaties bilžu galeriju no nodarbībām!