Bērnu nama bērni vāc naudu bruņurupuču mājai. Iesaisties!

Bērnu nama bērni izsolē pārdod pašu apgleznotās krūzītes ar mērķi, lai iegūto naudu ziedotu cilvēku pamesto bruņurupuču mājas celtniecībai Rīgas Zooloģiskajā dārzā. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sākot ar pirmdienu, 13. jūniju un līdz pat nedēļas beigām interneta vietnē www.artlas.eu norisinās labdarības izsole, kur ikviens varēs iegādāties krūzes, kuras pašu rokām ir apgleznojuši bērni – Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības „Ilga” audzēkņi. Nauda, kas tiks nopelnīta, pārdodot šos autordarbus, tiks ziedota Rīgas Zoodārzam – lai uzceltu patversmi bruņurupučiem.

 

Katra krūze, kas ir izstādīta izsolē „Skaistums + Labie darbi = Prieks x 3”, ir neatkārtojama – bērni kopā ar brīvprātīgajiem tās ir apgleznojuši paši, ieguldot katrā savu sapņu daliņu. Šī iniciatīva ir neparasta tādēļ, ka naudu, kas tiks iegūta no autordarbu pārdošanas izsolē, „Ilgas” audzēkņi ir nolēmuši izmantot labdarībai, paši izvēloties mērķi. Apspriežot, kam visvairāk ir nepieciešams naudas atbalsts, mazie mākslinieki ir minējuši gan bērnus ar ierobežotām spējām, gan mazturīgus pensionārus. Pārskaitīt naudu tieši zoodārzam tika nolemts, jo dzīvnieki ne vien priecē, bet ir arī visvairāk atkarīgi no cilvēka. Nopelnītā nauda tiks ziedota Rīgas zooloģiskajam dārzam - bruņurupuču patversmes labiekārtošanai (bruņurupuči nonāk Zoodārzā pēc tam, kad viņus pamet saimnieki). 

Apspriežot, kam visvairāk ir nepieciešams naudas atbalsts, mazie mākslinieki ir minējuši gan bērnus ar ierobežotām spējām, gan mazturīgus pensionārus.


Sabiedrībā ir izveidojusies skaidra izpratne, ka bērniem, kuri ir uzauguši bez vecāku mīlestības, ir jāpalīdz. Tai pat laikā mēs nesagaidām no bērnu namu audzēkņiem patstāvīgu, sociāli atbildīgu rīcību. Labdarība vairumā gadījumu tiek aprobežota ar noteiktas naudas summas pārskaitījumu. Taču – vai vienīgi nauda ir tas labums, kas visvairāk priecē tos, kuriem ir nepieciešams mūsu atbalsts?

 

Iegādājoties kādu no jauno mākslinieku krūzēm, katrs no mums palīdzēs „Ilga” audzēkņiem, kā arī citiem bērniem saprast, ka viņi var paveikt kaut ko patiesi svarīgu un labu, kā arī palīdzēt kādam, kurš nonācis nelaimē. 

 

Šī iniciatīva tiek rīkota, lai atgādinātu sabiedrībai  vārda „labdarība” patieso nozīmi – darīt labu. Ar savu piemēru bērni un brīvprātīgie rāda, ka veikt patiesi labus darbus ir neticami vienkārši. Galvenais – vēlēties to no sirds.

 

Reklāma
Reklāma

Izsole tiešām sniegs trīskāršo prieku:

• Darbu autoriem – pārliecību, ka viņi var izveidot kaut ko gan skaistu un vajadzīgu, gan noderīgu;

• Izsoles dalībniekiem – paveiktā labā darba apziņu un skaistu autordarbu;

• Rīgas Zooloģiskā Dārza iemītniekiem – jaunās mājas, kuras mēs palīdzēsim uzcelt.

 

Īstenot šo jauno, dziļo labdarības ideju izdevās, pateicoties nesavtīgajam atbalstam, kuru snieguši tik dažādi pēc darbības jomas, bet vienoti vēlmē darīt labus darbus iniciatīvas dalībnieki. Ar labdarības iniciatīvas ideju pie Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības „Ilga” vadības vērsusies brīvprātīgo grupa, kuri darbojās kā privātpersonas. Iespēju organizēt izsoli interneta vidē nodrošināja virtuālā mākslas galerija Artlas.eu. Savukārt, veikals radošiem cilvēkiem „Zīmulis un ota” nodrošināja materiālus radošam darbam, un profesionāla pasniedzēja iemācīja bērnus jauniem apgleznošanas paņēmieniem.

Gribu piedalīties izsolē!

Papildu informācija: Katerina Rešetņikova, Brīvpārtīgā

Tālr: 29511375

E-pasts: saa@neolain.lv