Vīrieši astrologam vaicā par darbu, bet sievietes – par attiecībām

Rita Riekstiņa ir radio Skonto uzmundrinošo horoskopu sastādītāja un individuālo konsultāciju vadītāja Gudro sievu skolā. Sarunā ar Ritu gribējām noskaidrot, par kādiem jautājumiem konsultēties pie astrologa un savukārt ko jautāt nevajadzētu?

Attēlā astroloģe Rita Riekstiņa, foto: Una Grinberga

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēlā astroloģe Rita Riekstiņa, foto: Una Grinberga

Tu savā praksē izmanto arī kārtis. Ja astroloģija cilvēkiem saistās ar zinātni, tad kārtis tomēr vairāk ar zīlēšanu. Kā tu šīs abas lietas apvieno? 
Strādāju ar kārtīm, kuru pamatā ir Hamburgas astroloģijas skola. Tās ir astroloģiskas kārtis, jo komplekts sastāv no 82 kārtīm, no kurām 35 ir ar astroloģiskiem simboliem: planētām, mājām un personīgiem punktiem. Tā kā arī šo kāršu pamatos ir astroloģija, tad mainās tikai instruments ar kura palīdzību saņemt informāciju.
Kārtis neprasa zināt precīzu dzimšanas laiku un vietu,  tomēr es to jautāju un pirms tikšanās ar klientu, apskatos viņa astroloģiskajā kartē. Tā dod informāciju, kuras noskaidrošana ar kāršu palīdzību prasa ilgāku laiku, jo katrs jautājums – raksturs, vērtības, partnerattiecību un ģimenes loma, jāpēta atsevišķi. Tāpēc manā praksē šīs zināšanas viena otru papildina, jo katram cilvēkam ir sava enerģētika un šie ir tie instrumenti, kas mani savieno ar cilvēku ar ko runāju. Ir tādi, ar kuriem strādājot es nemaz kārtis nepaņemu, un otrādi – tādi, ar kuriem runājot astroloģiskā karte nav nepieciešama.

Reizēm cilvēki baidās no astrologiem, jo baidās izdzirdēt sliktas prognozes. Vai cilvēks pats var mainīt sliktas nākotnes prognozes?
Nākotne ir ļoti mainīga atkarībā no lēmumiem, ko pieņemam šobrīd. Visas prognozes mums kaut ko vēsta, bet svarīgi kā speciālists tās pasniedz. Tā jau arī ir lielākā māksla nokomunicēt redzamo informāciju tā, lai cilvēks nenobīstas, bet pieņem iespējami labāko lēmumu.
Ļoti svarīgi ir tas, ka visi šie notikumi ir „iespējamie” un to raksturs būs atkarīgs no lēmumiem, kuri tiek pieņemti un darbībām, kas tiek veiktas. Nevajag  aizmirst, ka cilvēks reti, kad ir vienīgā notikumā iesaistītā persona, tātad arī citu cilvēku domas un plāni var mainīties, kas ietekmē notikumu pēc notikuma.
Lai izvairītos no tā, ka izstāstu cilvēkam kaut ko, ko viņš nemaz nevēlas dzirdēt, pirms sarunas vienmēr vienojos par modeli „ir jutājums – būs atbilde.” Respektīvi, es nestāstīšu to, ko cilvēks negrib zināt un neatbildēšu uz to, ko man neprasa.

Manai draudzenei astrologs pateica, ka viņa ļoti iespējams nespēs iznēsāt savu pirmo bērniņu. Tagad viņa ir gaidībās un visu laiku baidās, vai nepiepildīsies drūmais astrologa pareģojums. Ko viņai darīt ar savām bailēm?
(Smagi nopūšas) Jautājums, vai šāds astrologs var sevi saukt par astrologu ir retorisks. Nepatīkami pat tādus vārdus dzirdēt, kur nu vēl kādam teikt. Cilvēkus, kas ir viegli ietekmējami un emocionāli (ko astrologs viennozīmīgi redz un zina) šādi vārdi ieprogrammē un cilvēks turpmāko dzīvi dzīvo gaidot šo notikumu. Lai no tādiem vārdiem atdalītos, es ieteiktu uzklausīt ārstējošā/uzraugošā ārsta viedokli un darīt visu iespējamo, kas no pašas atkarīgs, lai tā nenotiktu. Pirmkārt,  „iestādīt” sev galvā domu, ka bērniņš piedzims un gaidīt pozitīvo rezultātu, nevis negatīvo. Otrkārt, neskriet maratonu vai kā citādi sevi nepārpūlēt,  bet saudzēt pašai savu lolojumu gan ar prātu, gan sirdi, gan darbiem.

Par kādiem jautājumiem cilvēki visbiežāk interesējas? Vai atšķiras vīriešu un sieviešu uzdotie jautājumi?
Partnerattiecības un darbs/bizness ir topā!:-) Nedaudz mainās proporcijas atkarībā no dzimuma – vīrieši vairāk interesējās par biznesu un darbu, lai gan arī attiecības un mīlestība neizpaliek. Sievietes ilgāku laiku pavada sarunās par attiecībām.

Par kādiem jautājumiem, tavuprāt, cilvēkiem vajadzētu vaicāt astrologam? Kā astrologs var mainīt cilvēka dzīvi uz labu?
Astrologs var palīdzēt izvēlēties labākos laikus, piemēram, – kad organizēt tikšanos, dibināt uzņēmumu, izteikt bildinājumu, stāties laulībā, doties ceļojumā un citos. Katram no šiem notikumiem ir svarīgs to sākuma brīdis. Veiksmīgi to izvēloties arī notikums būs veiksmīgs.
Izstāstīšu kādu stāstu no dzīves. Cilvēks izdomājis dibināt uzņēmumu - vēlams tūlīt un tagad, bet debesīs ir tāda situācija, kad divas planētas, kas atbildīgas par finansēm un veiksmi ir ļoti nelabvēlīgā biznesam pozīcijā. Kā tuvāko veiksmīgako laiku šim klientam minēju pēc mēneša, pusotra. Nereti astrologam nākas sastapties ar dedzīgiem un pašpārliecinātiem cilvēkiem, kuriem – tiklīdz astrologa teiktais neatbilst viņa vēlmēm, nolemj "neticēt" astrologa teiktajam un rīkoties pretēji. Viņš uzņēmumu nodibināja. Pirmās finansiālās grūtības sakās jau otrajā uzņēmuma darbības mēnesī un pa visu, salīdzinoši neilgo tā darbības laiku, tas kuļas un veļas ar pilnīgi nepārdomāti un vieglprātīgi izveidotu parādu un saistību nastu. To visu varēja viegli novērst, ja viņš būtu mazliet pagaidījis.
Domāju, ka labākais, ko cilvēks iegūst pēc sarunas ir skaidrāks skats uz kaut kādām lietām un notikumiem,  ka viņam ir zināmas savas iespējas un laiki, kad tās gaidīt, kas attiecīgi rosina cilvēku domāt un pieņemt lēmumus. Bieži vien pēc sarunas cilvēks vispār sāk rīkoties, jo iepriekš tikai gaidījis, kad lietas sāks notikt. Bet pašas no sevis jau tās nenotiek. Tas, ko mēs gribam ir jāpalaiž kosmosā ar domām un javeicina to norise ar darbiem.

Vai ir jautājumi, ko astrologam nevajadzētu uzdot? Lietas, ko labāk nezināt. Piemēram, vai laulībai lemta neveiksmei, nāves datumu, utt...
Tas atkarīgs ne vien cilvēka, bet arī no astrologa. Ir astrologi, kas nebaidās teikt bīstamas un nepatīkamas prognozes, un ir cilvēki, kas nebaidās to zināt. Esmu no tiem, kas atbildes par nāves datumu nemaz nemācos iemācīties kā un kur to atrast. Esmu par to, ka katra diena ir jādzīvo ar plašu sirdi un pateicību par to, ka tā diena ir dota.

Vai ir cilvēki, kas nāk un vaicā par citu cilvēku likteņiem, piemēram, sievas, vīra, kolēģes...
Jā, protams. Es šādus cilvēkus apskatu kontekstā ar otru cilvēku. Respektīvi – kāda ir ši cilvēka loma viņa dzīvē, kāda savstarpējā mijiedarbība un potenciāls sadzīvot, sastrādāties utt.. Lai atsevišķi skatītu šos cilvēkus, man ir svarīgi, ka otrs cilvēks devis tam savu atļauju. Tādā gadījumā – skatos.

Ko konsultācijās var uzzināt par bērniem?
Uzzināt var visu, jautājums tikai, vai vajag? Uzskatu, ka bērnam līdz 5-6 gadu vecumam vispār vajadzības detalizēti pētīt nākotnes karti. Pirmsskolas vecam bērnam vērts apaskatīt kas viņam labāk padosies mākslas, vai mūzika, atklāt šos virzienus, kurus vecāki var palīdzēt attīstīt, attiecīgi nespiest darīt to, kas viņam pagalam nepadodas, jo dzimšanas kartē tam „nepietiek resursu”.
Vēlāk izvēloties mācību iestādi var būt līdzīgas aktualitātes. Bet  trīs gadu vecumā mēģināt noskaidrot, cik gados viņš apprecēsies un kāds viņam būs raksturs – tam, manuprāt, nav nekādas nepieciešamības.
Vērtīgākais ko, manuprāt, skatīt bērnu kartēs, ir vecāku un bērnu savstarpējā mijiedarbība, bērna emocionālā uztvere un vajadzība no vecāku puses. Piemēram – ir vērts zināt, vai bērns jāved uz sporta vai māklsas nodarbībām, lai viņa rīcība esošā enerģija izpaustos produktīvi. Kādā veidā viņam iztikt kritiku? Arī to, ka bērnam „jāpalīdz” justies sava dzimuma pārstāvim – ka, piemēram, meitenīte vairāk jāpucē, jāsien bantes un lelles jāgādā.
Ir bērni, kuri ar ļoti lielām grūtībām pakļaujas vecāku ierobežojumiem un uzstādītajiem noteikumiem. Apskatot bērna karti, varu redzēt atbildi, kādēļ tā ir. Piemēram, ja bērniņa kartē ir ļoti izteikta Ūdensvīra zīme, un vecāki izprot šīs zīmes īpatnības, tad ātri vien vecāki beidz lauzt gan sevi, gan bērnu. Vecākiem tā ir iespēja iemācīties, piemēram to, ka zupas garša nemainās, ja to paēd no krūzītes. Mazais ūdensvīrs šādi būs pamēģinājis kaut ko jaunu un neparastu, kas viņam visvairāk vajadzīgs un vienlaikus būs arī paveicis to, kas vajadzīgs vecākiem – būs paēdis.

Reklāma
Reklāma



Un ko par attiecībām?
Attiecības jau vispār ir temats numur viens, un uzzināt par tām var ļoti ļoti daudz.  Cilvēki labprāt uzklausa vispārīgu informāciju par savu „otru pusīti” – kāda tā ir, kādas ir pozitīvās, negatīvās īpašības, kāda veida attiecības tam patīk vislabāk, kādu tā vēlas redzēt savu „pusīti”, kā uztver ģimeni, pienākumu  u.c. Saliekot to kopā ar otra cilvēka karti var redzēt cik viens ir gatavs vai spējīga pieņemt un būt tāds kādu viņu gribētu redzēt. Kopējā, attiecību analīzē, ko sauc par sinastriju, var redzēt personu nozīmi vienam otra dzīvē, kā viens otru uztver, kurās dzīves jomās viņiem veiksies vieglāk, kurās attiecīgi grūtāk; var uzzināt par dzīves posmiem, kuros varētu būt nepieciešamība ciešāk sadoties rokās vai ieviest kādas pārmaiņas.

Vai izmanto astroloģiju savai personiskajai dzīvei.
Jā, es izmantoju. Neesmu gan no tiem, kas pie ikrīta kafijas izpēta iespējamās dienas līkločus, lai zinātu kā uzvesties. Tomēr es sekoju līdzi planētu stāvoklim plānojot tikšanās un citus gan svarīgus, gan ikdienisķus notikumus. Tas ne tikai dod vērtīgu informāciju, bet arī pierāda kosmisko un garīgo procesu ietekmi uz fizisko ķermeni un notikumiem, kuros tas piedalās.

Vai ikviens cilvēks var izmācīties par astrologu?
Iemācīties var jebkurš, jā. Ar šādu domu, mēs kopīgi ar Kristapu Baņķi esam izveidojuši elektroniskās apmācības skolu astroloģijā http://www.e-astrologs.lv/. Uzskatu, ka viss ir atkarīgs no katra paša spējas mācīties, uztvert, sintizēt un pielāgot šīs zināšanas individuālām un ļoti dažādām dzīves situācijām.

Izvēlies laiku savai sarunai ar Ritu Riekstiņ: SPIED ŠEIT.


Ja vēlies uzzināt ko vairāk par konsultāciju, raksti: rita.riekstina@gmail.com, tālr. nr.: 29126284

P.S. Visiem Gudro sievu skolas apmeklētājiem 15% atlaide!