Par nepilngadīgiem zāles dedzinātājiem sodu maksā vecāki

Lieldienu brīvdienās, uzraugot iespējamās pērnās zāles dedzināšanas vietas, Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki konstatēja kūlas degšanu divās teritorijas – Vecmīlgrāvī un Juglas ezera saliņā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

22.aprīļa pēcpusdienā pašvaldības policijas darbinieki, patrulējot rajonā, Vecmīlgrāvja 5.līnijā pamanīja pērnas zāles degšanu apmēram 200 kvadrātmetru lielā platībā. Uz notikuma vietu izsaucot Valsts ugunsdzēsības brigādi, līdz ugunsdzēsēju ierašanās brīdim, kūlas dzēšanā iesaistījās arī policijas darbinieki.

Savukārt, 24.aprīlī pašvaldības policijas darbinieki iesaistījās degošas kūlas dzēšanā Juglas ezera Sudrabsaliņā.

Ar laivu pārcēlušies uz salu, kurā dega pērnā zāle un krasta niedres, pašvaldības policijas darbinieki notikuma vietā notvēra pašus vaininiekus. Piecām personām, kuras izklaidējās dedzinot sauso zāli, sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu. Vienam no dedzinātājiem, 1978.gadā dzimušam vīrietim, kurš izturējās rupji un policijas darbiniekiem draudēja ar izrēķināšanos, sastādīts arī administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu.

Sastādītie pārkāpuma protokoli izskatīšanai un soda piemērošanai tiks nosūtīti uz Tiesu.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 179. pantu par normatīvajos aktos noteikto ugunsdrošības prasību pārkāpšanu piemēro naudas sodu fiziskām personām no 20 līdz 200 latiem, bet juridiskām personām — no 200 līdz 1000 latiem. Turklāt par kūlas dedzināšanu fiziskām personām piemēro naudassodu 200 līdz 500 latu apmērā vai administratīvo arestu līdz 15 diennaktīm. Turklāt jāņem vērā, ka nepilngadīgai personai uzlikto naudas sodu maksā viņa vecāki vai aizbildņi.

Materiāls sagatavots pēc Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ineses Tīmanes sniegtās informācijas.
 

Reklāma
Reklāma