Palīdzi veseļoties slimajiem bērniņiem

Katru dienu Gaiļezera Bērnu slimnīcā ārstējas aptuveni 300 bērnu ar neiroloģiskām un psihiskām slimībām. Viņiem nepieciešamas procedūras ūdensdziedniecības telpās, kas šobrīd ir vairāk nekā bedīgā stāvoklī... Bērnu slimnīcas fonds kopā ar draugiem turpina labdarības akciju Dzīvības ūdens ar cerību, ka jau pavasarī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Gaiļezerā bērni ar neiroloģiskām un psihiskām saslimšanām varēs izmantot atjaunotās ūdensdziedniecības telpas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ūdensdziedniecības procedūras bērnu slimnīcā var uzskatīt par vēsturisku tradīciju, jau pirms vairāk nekā 20 gadiem tā tika izmantota neiroloģiskā profila pacientu ārstēšanā. Kad slimnīcā atvērās Psihiatrijas klīnika, šīs procedūras sāka izmantot arī pacientiem ar psihiskām saslimšanām.

Ūdens procedūrām piemīt gan stimulējoša, gan atslābinoša, relaksējoša, gan tonizējoša iedarbība uz centrālo un veģetatīvo nervu sistēmu. Diemžēl jau vairākus gadus ūdensdziedniecības telpas Gaiļezera Bērnu slimnīcā ir slēgtas, jo tās ir katastrofālā stāvoklī.

Diemžēl jau vairākus gadus ūdensdziedniecības telpas Gaiļezera Bērnu slimnīcā ir slēgtas, jo tās ir katastrofālā stāvoklī.

Bērnu slimnīcas fonds sadarbībā ar portālu mammam.lvtetiem.lv uzsāka akciju Dzīvības ūdens, kurā pirmajā posmā tika savākta puse no nepieciešamās naudas. Lai slimnīcā izveidotu ūdens dziedniecības centru, nepieciešami vēl 25 000 latu. "Esam ļoti pateicīgi par šo iespēju un cilvēku atsaucību, jo ūdensdziedniecības telpas jau labu laiku ir gaidījušas atbalstītājus un draugus. Bērniem šīs ārstnieciskās procedūras ir ļoti nepieciešamas, nemaz nerunājot par ūdens labvēlīgo ietekmi uz bērnu kopumā — priecīgs bērns atveseļojas daudz ātrāk," uzsver Gaiļezera Bērnu slimnīcas galvenā ārste Evija Palčeja.

"Ļoti ceram, ka akcijai būs nepieciešami tikai divi posmi, un jau pavasarī mazie pacienti varēs saņemt tik ļoti nepieciešamās ūdens procedūras," tā Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa. Akcijā iesaistījušies arī jauni atbalstītāji — basketbola komanda Barons, PAA vannas un citi. Basketbola komanda savos mačos aicinās līdzjutējus atbalstīt ne tikai spēlētājus, bet arī Bērnu slimnīcu, un klubs par katru spēlēs trāpīto trīs punktu metienu ziedos latu ūdensdziedniecības telpu renovācijai.

 

Reklāma
Reklāma

Ģimenes portāls mammam.lv/tetiem.lv sirsnīgi aicina tevi palīdzēt mazajiem slimnieciņiem,

ziedot tu vari, zvanot uz tālruņa numuru 90006681