Cietumā pakāries divgadīgās meitenītes izvarotājs

Aizvadītajā naktī Rīgas Centrālcietumā pakāries Valērijs Kalniņš — vecākais no abiem vīriešiem, kuri tika aizturēti saistībā ar nepilnus trīs gadus vecās meitenītes izvarošanu, ziņo www.kasjauns.lv.

FOTO: Rūta Ķiploka, fotohromija@inbox.lv

Kā aģentūra LETA uzzināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē, apcietinājumā esošais vīrietis pakāries aiz loga restēm, izmantojot savu bikšu auklu.

Uz notikuma vietu pieaicināts Valsts policijas (VP) Kriminālistikas pārvaldes tiesu medicīnas eksperts, kurš apstiprinājis, ka apcietinātais ir izdarījis pašnāvību.

Kalniņš soda izolatorā bija viens, apsargi viņu esot pastiprināti uzraudzījuši. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess un dienesta pārbaude.
Kā ziņots, pašnāvību izdarījušais vīrietis tika aizturēts 26.oktobrī, bet apcietināts — 27.oktobrī. Otru lietā aizturēto vīrieti, kurš jau iepriekš ir bijis tiesāts par netiklu darbību veikšanu ar nepilngadīgajiem, tiesa atteicās apcietināt.

Kalniņš tika aizturēts aizdomās pēc Krimināllikuma 159.panta 3.daļas par mazgadīgā izvarošanu. Par to var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Kā ziņots, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirkņa kriminālpolicijas priekšniece Ļena Keine atklāja, ka šajā lietā tikuši aizturēti divi cilvēki — mazās meitenītes audžutēvs un bērna mātes brālis, kurš, iespējams, pievēris acis uz šo nežēlību pret savu māsas meitu.

Cietušais bērns ticis nogādāts Bērnu slimnīcā, kuras mediķiem radušās aizdomas par tā seksuālu izmantošanu, tāpēc nolemts informēt policiju.

 

Avots: www.kasjauns.lv
 

Reklāma
Reklāma