Paliatīvā aprūpe Latvijas Onkoloģijas centrā tiks sniegta arī turpmāk

Paliatīvās aprūpes pacientiem un viņu tuviniekiem nav pamata satraukumam un viņi var būt mierīgi, ka nepieciešamā palīdzība tiks sniegta arī turpmāk. Šādas šaubas cilvēkos ir radījusi nepilnīgā informācija atsevišķos medijos par lielākā paliatīvās aprūpes dienesta reorganizācijas gaitu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes sastāvā esošajā Latvijas Onkoloģijas centrā.

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Slimnīcas mērķis ir attīstīt un uzlabot paliatīvās aprūpes pakalpojumus, nodrošinot tos ne tikai onkoloģiskajiem pacientiem, bet arī slimniekiem ar citām smagām diagnozēm, kuri pašlaik to nesaņem.

 

Latvijas Onkoloģijas centra direktors Viesturs Krūmiņš: „Tas, kādā virzienā mēs iesim, būs lielā mērā atkarīgs no Paliatīvās aprūpes nodaļas vadītāja Viļņa Sosāra pašreiz vadītās darba grupas priekšlikumiem, kuri ir jāizstrādā līdz septembra beigām. Tieši dakteris Sosārs tika uzrunāts kā vadošais mūsu slimnīcas speciālists un viņa rokās ir šī dienesta attīstība un slimnīcas vadības atbalsts.” Viņš arī piebilst, ka jautājums par Paliatīvās aprūpes nodaļas pārcelšanu pašlaik ir absolūti tukšas runas un nav izprotams, kāpēc ir sacelta šāda ažiotāža. Slimnīcā pašlaik notiek normāls darba process un tiek izskatīti dažādi varianti. Neviens lēmums saistībā ar dienesta tālāko attīstību nav pieņemts.

Reklāma
Reklāma

 

„Tāpēc mēs aicinām pacientus un viņu tuviniekus lieki neuztraukties, jo tam nav absolūti nekāda pamata. Izstrādājot jauno paliatīvās aprūpes attīstības koncepciju, pirmkārt, tiks ņemtas vērā slimnieku intereses,” norāda V. Krūmiņš.