Gulēt, ēst, kafijot jeb mammas stāsts par rīta kafiju

Šobrīd, kad viss ir tik nestabils, ir tik nepieciešams kaut kas, uz ko paļauties. Apsolījums – pēc tumsas nāk gaisma, bet pēc Covid laikmeta – parasta dzīve.
Grēks pamest Illy kafiju atdzišanai uz virtuves galda. Tā jādzer tūlīt, kā pagatavota

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grēks pamest Illy kafiju atdzišanai uz virtuves galda. Tā jādzer tūlīt, kā pagatavota

Vai bērni atgriezīsies skolās? Vai es varēšu nopirkt pavasara apavus klātienē? Vai darba vietā man vēl ir galds un krēsls? Šobrīd nevaram būt droši ne par ko. Tas ir traki. Labi, ja ir līdzcilvēki – draugi, radinieki, partneri –, uz kuriem varam paļauties, bet cik ilgi nomāksim viņus ar savām bažām? 


Pēc nakts nāk nevis rīts, bet kafija

Vienā mirklī sabruka visa līdzšinējā sistēma. Rīta ūdens glāze, bērnu sapošana, ceļš uz darbu, Rīgas skaņa zem papēžiem. Ērtā iesēšanās darba krēslā, kolēģu čalas un, protams, nesteidzīgā rīta kafija birojā. Vienmēr vienādi silta, vienādi stipra, vienādi garda. Tagad? Izvelšanās no gultas, kafijas biezumu apliešana, pieslēgšanās darbam, 4. klases dabas zinību atbilžu meklēšana Google (vai zināt, kurš ir vecākais ezers pasaulē?), matemātikas uzdevumu risināšana, kur Jānis iziet no skolas 8.45, bet Pēteris 8.49 – cikos viņiem garām palidos vārna? Tad brokastu maizītes aprīšana, kolēģu jautājumu risināšana. Bāc! Nokavēju tiešsaisti. Labi, pieslēgšos vēlāk, bet jāpaķer kafijas tase. Njāaa. Vēsa, pārvilkusies par daudz, biezumi peld pa virsu. Aukstā kafijas zupa sasveicinās ar izlietni jau kuru reizi.

 

Mirklis pavasara spirgtuma un kafijas rūgtuma. Foto: Mammamuntetiem.lv
 

Jaunā draudzene tasītē

Protams, protams, visam nevajadzētu būt tik haotiski. Noteikti, ka ir cilvēki, kam izdodas celties 5.00, jogot, tad malkot siltu citronūdeni un sagaidīt dienu harmonijā. Man ir  nepieciešams kāds palīgs. Kāds pieturas punkts. Apsolījums – lai vai kā, bet no rīta tu saņemsi savu pelnīto, silto un vienmēr garšīgo kafiju. Kad pagatavoju kafiju ar Illy kapsulu kafijas automātu, bet tai pa virsu kārtoju perfekti putotu pienu, ieleju to savā iemīļotajā krūzē, ir grēks to pamest kaut kur uz galda virsmas atdzišanai. Tā ir jābauda tūlīt! Kā izrādās, pasaule neapstājas, ja es veltu 10 minūtes no rīta nesteidzīgai kafijas dzeršanai. Smieklīgi, bet piecelties agrāk par visiem ģimenes locekļiem vairs nav tik grūti, jo es zinu, ka mani no rīta gaida nevis ielēkšana nevaldāmā haosā, bet mirklis klusuma un garšīga kafija. Kā tikšanās ar draudzeni, kurai varu pastāstīt savas bažas, sapņus, cerības. Cik gan bieži man bērni ir jautājuši – ar ko tu tur runā? – brīžos, kad šķietamā vienatnē dzeru kafiju. Nemaz nepamanīju. Kāpēc gan es nevarētu sarunāties ar savu kafiju, īpaši šobrīd, kad draudzeni satikt nevaru?

 

Cik gan bieži man bērni ir jautājuši – ar ko tu tur runā? – brīžos, kad šķietamā vienatnē dzeru kafiju. 

 

Vakara prieks

Atzīšos, kopš manā virtuvē spoži gozējas Illy kafijas kapsulu automāts, ar rīta kafiju man nepietiek. Labi, pēcpusdienā vēl vienu. Bet man gribas arī vakarā! Un tas ir labākais – bezkofeīna kafija ir pieejama arī Illy kapsulās. Vakaros, kad bērni ir pie miera, kāpēc gan jāsēž pie vīna glāzes, no kuras mēdz sāpēt galva nākamajā rītā? Bezkofeīna espresso ar putotu pienu man, vīram vienkārši kafija ar pienu – tikšanās virtuvē var būt arī tāda!

 

Kāpēc Illy?

Man šim jautājumam būtu tikai viens arguments – tāpēc, ka garšīga. Illy kapsulu kafijas espresso ar putotu pienu – neko citu man nevajag, ne sīrupu, ne kanēli pa virsu. Bet ir cilvēki, kas meklē ko vairāk un viņiem varētu patikt šie fakti:

  • Jaunajiem vecākiem, pērkot Illy kafijas kapsulu aparātu, par katru nepilngadīgu bērnu dāvanā ir Illy kafijas bundža no Es Mīlu Kafiju
  • Illy kapsulu aparātiem ir ērta, viegla kopšana – tajos neveidojas kafijas biezumu atkritumi. Aparātus ir viegli uzstādīt – tas tikai jāpievieno elektrībai. Un aizmirstiet par kafijas biezumiem izlietnē!
  • Kafija kapsulās vienmēr būs svaiga un pēc labākajām Illy receptēm sagatavota. Kafija, kas būs gatava 40 sekundēs!
  • Tik vienkārši lietojami, ka ģimenes lielākie bērni ar lielāko prieku jums pagatavos kafijas tasi, kamēr esat aizņemti darbos.
  • Nemainīgas garšas, perfekta kafija ik rītu jūsu mājās!
  • Kafijas latte cienītājiem, iegādājoties kafijas putotāju, iespēja mājās ik dienas pagatavot savu iemīļoto dzērienu, kam par pamatu kalpos perfekts espresso no Illy kapsulu kafijas automāta.
  • Iespējams variēt ar kafijas stiprumu – no pavisam jaudīga līdz mērenākam dzērienam.
  • Videi draudzīgi – nodod Illy kapsulas otrreizējai pārstrādei, tādējādi ieguldot savu artavu vides saudzēšanā.
  • Cenas pielāgotas dažādiem budžetiem – viens no iecienītākajiem Illy kapsulu kafija automātiem maksā tikai 99.00 eiro!
  • Pērkot starta komplektu ar iekļautu kafijas aparātu, piena putotāju, 4 illy porcelāna krūzītēm un kafijas bundžu ietaupi 40 eur. Komplekta cena 179 eiro.
  • Kafijas aparātiem un kafijai pieejams arī izdevīgs līzings.

Saistītie raksti