Svētdienas vakara ceļojums uz otru pasaules malu

Izmantojiet mūsdienās pieejamo plašo informācijas klāstu un apvienojiet to ar lielisku kopā pavadītu laiku. Proti – ceļojiet!

FOTO: Shutterstock.com


Izmantojiet mūsdienās pieejamo plašo informācijas klāstu un apvienojiet to ar lielisku kopā pavadītu laiku. Proti – ceļojiet! Ceļojiet domās, sarunās, sēžot mīkstās un ērtās vietās savā mājoklī. Izlemiet, par kuru valsti runāsiet, atrodiet interesantus un īsus faktus, bildes vai kādu bezmaksas filmiņu Youtube.com vietnē. Pagatavojiet arī kādu ēdienu, kas atbilst konkrētās valsts nacionālajai virtuvei un uzziniet, kā šīs valodā saka “Lūdzu!” un “Paldies!”. 

Piemēram, Japāna: sarunas par samurajiem un ziedošo Sakuru jeb ķiršu svētkiem, ēdot kopīgi pagatavotus suši. Anglija: valsts ar bagātīgu vēsturi, kura, starp citu, ir labi zināma ar sviestmaižu izcelsmi un tējas baudīšanu pēcpusdienās. Pagatavojiet tēju un t.s. “sendvičus” jeb kārtainās sviestmaizes.

Rosiniet arī pārdomas, kas būtu tas, ko vēlētos katrā valstī apskatīt.

Reklāma
Reklāma

Pavaicājiet vecvecākiem, kurās valstīs viņi bijuši jaunībā, ko tur redzējuši un piedzīvojuši. Pirms vairākiem gadu desmitiem ceļošana bija citādāka nekā mūsdienās!