Labākie augļi un dārzeņi asinsspiediena samazināšanai. Iesaka kardiologs

Veselīgs uzturs var palīdzēt kontrolēt asinsspiedienu, un daži populāri augļi ir saraksta augšgalā. Kardiologs dalās ar četriem augļiem, kas var kalpot par būtisku atbalstu asinsspiediena samazināšanā.
Ir ļoti svarīgi uzturēt asinsspiedienu normas robežās. 

FOTO: Shutterstock.com

Ir ļoti svarīgi uzturēt asinsspiedienu normas robežās. 

Augsts asinsspiediens jeb hipertensija ir priekšvēstnesis nopietnām veselības problēmām, sākot no sirdslēkmes līdz insultam, tāpēc ir ļoti svarīgi uzturēt asinsspiedienu normas robežās. 
 

Kardiologs Dr. Deivids Sabgirs portālam "Eating Well" uzskaita četrus augļus, kas asinsspiedienu samazina ar vērienu. 

 

1. Banāni

 

Banāni bagātīgi satur kāliju, tāpēc regulāra to iekļaušana ēdienkartē var palīdzēt samazināt asinsspiedienu. "Banāni ir ļoti noderīgi. Kālijs ir pazīstams ar savu spēju mazināt nātrija iedarbību organismā un mazināt asinsvadu sieniņu sasprindzinājumu,” uzsver kardiologs. 

 

2. Tomāti

 

Pierādīts, ka tomātu sulas dzeršana (bez sāls) cilvēkiem ar hipertensiju un “prehipertensiju” (asinsspiedienu, kas nedaudz pārsniedz normu) pazemina gan sistolisko, gan diastolisko asinsspiedienu. 

 

Reklāma
Reklāma

3. Avokado

 

Līdzīgi kā banāni, arī avokado satur daudz kālija - tikai viena porcija, kas ir viena trešdaļa vidēja avokado, nodrošina 250 miligramus šīs minerālvielas. Kardiologs uzsver: "Kālija bagāts uzturs palīdz kompensēt daļu nātrija kaitīgās ietekmes uz asinsspiedienu."

 

4. Rozīnes 


Ja trīs reizes dienā apēdīsiet pa saujiņai rozīņu, nepilna mēneša laikā nozīmīgi samazināsiet asinsspiedienu. 

 

5. Ogas

 

Iekļaujot savā ēdienkartē 100 g ogu un katru dienu papildus šai porcijai izdzerot arī ogu dzērienu, sistolisko asinsspiedienu var samazināt pat par 7 mm Hg. 6 Laba izvēle ir mellenes, krūmmellenes, brūklenes, upenes, zemenes, aronijas, avenes.

Saistītie raksti