Vai dateles ir dabīgi saldas, vai tomēr tiek mērcētas cukura sīrupā?

Kāda Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma “Pārtikas revidents” skatītāja ir dzirdējusi to, ka dateles, ko varam nopirkt veikalos, patiesībā ir izmērcētas cukurā, taču uz iepakojuma tas neesot rakstīts.
Ja pircējam ir vēlme iegādāties dateles, kuras nav vēl papildus izmērcētas glikozes sīrupā, ir rūpīgi jālasa etiķete un jāizvēlas tādas dateles, kuras ir bez šī glikozes sīrupa.

FOTO: Unsplash.com

Ja pircējam ir vēlme iegādāties dateles, kuras nav vēl papildus izmērcētas glikozes sīrupā, ir rūpīgi jālasa etiķete un jāizvēlas tādas dateles, kuras ir bez šī glikozes sīrupa.

SIA “Gemoss” projektu vadītāja Maija Treija-Kovāča stāsta, ka viņai pašai šāds dateļu papildu apstrādes process šķiet absurds, jo dateles pašas par sevi satur dabīgos cukurus 60 līdz 80 procentu apmērā atšķirībā no šķirnes, līdz ar to pievienot vēl papildu cukuru šķiet pilnīgi lieki. 

Pameklējot konkrētāk, viņa tomēr ir atradusi šādu produktu dažās lielveikalu ķēdēs, taču “Gemoss” šādu produktu neimportē, līdz ar to tāds nav viņu sortimentā. Taču projektu vadītāja apšauba to, ka uz etiķetes neesot norādīts, ka datelēm papildus pievienots glikozes sīrups. 

SIA “Gemoss” projektu vadītāja Maija Treija-Kovāča stāsta, ka viņai pašai šāds dateļu papildu apstrādes process šķiet absurds, jo dateles pašas par sevi satur dabīgos cukurus.

Arī pārtikas preču marķēšanas noteikumi nosaka, ka uz produkta iepakojuma ir jābūt norādītām visām sastāvdaļām, līdz ar to, ja pircējam ir vēlme iegādāties dateles, kuras nav vēl papildus izmērcētas glikozes sīrupā, ir rūpīgi jālasa etiķete un jāizvēlas tādas dateles, kuras ir bez šī glikozes sīrupa.

Reklāma
Reklāma


 

«Pārtikas revidents» ir analītisks raidījums, kas pēta veikalu plauktos un tirgū pieejamās pārtikas izcelsmi, saturu un cenu atšķirību, katru nedēļu īpašu uzmanību veltot kādam produktam, produktu grupai vai produkta sastāvdaļai. Raidījums  LTV 1 ēterā tiek pārraidīts trešdienās plkst. 21.15. 



 

Saistītie raksti