Ar kāda veida ūdeni labāk veldzēties karstajā laikā?

Lai arī ūdens ir tas, kas mums nepieciešams ik dienu, skaidrs, ka to vairāk lietosim tieši gada karstajā laikā.
Ar kāda veida ūdeni labāk veldzēties karstajā laikā?

FOTO: Pexels.com

Kuru ūdens veidu labāk izvēlēties slāpju veldzēšanai – gāzēto, negāzēto, no krāna vai akas?


Sertificēta uztura speciāliste Baiba Grīnberga saviem pacientiem vienmēr iesaka izvēlēties tīru ūdeni bez garšām, jo šādos dzērienos var būt pievienots cukurs un pat dažādi konservanti. Ja cilvēks dienā izdzer pusotru vai divus litrus ūdens, katru dienu papildus uzņemt šos konservantus un krāsvielas esot lieki.
 

“Dzert gāzētu vai negāzētu ūdeni – tā ir katra paša izvēle. Vienīgā atšķirība, kur bieži cilvēki  maldās šajā ūdens pasaulē, ka jauc gāzēto ūdeni ar mineralizētu ūdeni. Mineralizētie ūdeņi ir šie sāļie ūdeni, kuriem ir augsts minerālvielu saturs, piemēram, daudz nātrija un citas minerālvielas, kad dod šo sāļo garšu. Ar šādiem ūdeņiem aizrauties noteikti nevajadzētu, jo tādā veidā iespējams ātri pārdozēt, piemēram, to pašu nātrija daudzumu savā uzturā,” brīdina uztura speciāliste.

 

Reklāma
Reklāma

Ja ir kādas bažas izvēloties ūdeni no krāna vai akas, tad uztura speciāliste iesaka veikt laboratoriskos izmeklējumus, lai uzzinātu, vai šajā ūdenī ir vai nav kāds mikrobioloģiskais piesārņojums.

 

«Pārtikas revidents» ir analītisks raidījums, kas pēta veikalu plauktos un tirgū pieejamās pārtikas izcelsmi, saturu un cenu atšķirību, katru nedēļu īpašu uzmanību veltot kādam produktam, produktu grupai vai produkta sastāvdaļai. Raidījums  LTV 1 ēterā tiek pārraidīts trešdienās plkst. 21.15.